Sandin Pellikka skriver A-lagskontrakt
Publicerad: 2023-01-14
Pressrelease
Han har stått för starka insatser i juniorverksamheten, gjort avtryck i SHL och senast även i juniorkronorna. Nu skriver Axel Sandin Pellikka A-lagskontrakt.

Axel Sandin Pellikka anslöt till Skellefteå AIK:s juniorverksamhet säsongen 2019/20 från Malmbergets AIF. I år har den högerfattade backen varvat matcherna i J20 med inhopp i SHL, där han hunnit spela hela 14 matcher. Nu är A-lagskontraktet klart för 17-årige Axel Sandin Pellikka.

Sandin Pellikka om A-lagskontraktet:
– Det känns jätteskönt, det är ju det här man har strävat efter ända sedan man kom hit.

Vad tycker du om din säsong?
– Säsongen har varit en positiv överraskning, och den har överträffat alla mina förväntningar. Jag hade som målsättning att göra A-lagsdebut och spela J18-landskamper,

Så vad blir målsättningen härnäst?
– Det blir att ta en ordinarie plats i A-laget och etablera sig i SHL. Vi har en intressant grupp med flera spetsar vilket gör att vi kan gå långt varje säsong.

GM Forssell om att skriva avtal med Sandin Pellikka:
– Axel har kommit in och gjort det fantastiskt bra både här hos oss och i JVM. Han har tagit jättestora kliv det senaste året och hans sätt att spela med pucken sticker verkligen ut, vilket vi gillar. Vi tror att vi kommer ha fina år här tillsammans.

Kontraktet med Sandin Pellikka sträcker sig från nu till säsongen 2024/25.

Maja Olsen