Inför MODO - SKE: Olofsson redo
Publicerad: 2020-09-04
Jacob Olofsson drar äntligen på sig den gulsvarta tröjan till kvällens träningsmatch – och som han har väntat. "Det är första matchen på nästan nio månader så det känns ruskigt spännande", säger #38.

"Jacke" opererade axeln strax innan jul och var spelklar till säsongsstarten 4 augusti, men efter bara någon vecka kom nästa skadesmäll och nu gör han alltså på nytt comeback med sin första försäsongsmatch ikväll.

– Det är första matchen på nästan nio månader så det känns ruskigt spännande och kul att spela ikväll. Det viktigaste är att man inte tvekar för mycket utan bara går in och kör. Blir det fel så blir det fel men det är bättre att bara köra och inte tänka för mycket, säger Olofsson.

"Matchkänslan i kroppen"

Efter otaliga rehabtimmar på gymmet är det ingen överdrift att beskriva Jacob som taggad till tänderna över att äntligen få spela match igen.

– Det är ju hela stämningen i samband med match. Nu är det dock ingen publik men bara att få ha matchkänslan i kroppen och allt som har med match att göra runt laget och så, det är vad man saknat mest.

Ute på isen vill han bidra till en slipad laginsats ikväll.

– Det är viktigt att vi följer det system och mönster vi har. När alla jobbar hårt har det sett bra ut för oss, så hittar vi tillbaka till grunderna och utgår därifrån kan vi få mycket gratis.

Kvällens försäsongsmöte mellan MODO Hockey och Skellefteå AIK har nedsläpp kl 18.00 i Fjällräven Center. Du kan se matchen via MODO Channel.

Samuel Söderlund