Olofsson väntar sig fart mot Färjestad ikväll: "Viktiga poäng att spela om"
Publicerad: 2017-02-28
Inför match
Grundserien börjar dra ihop sig i SHL och för Skellefteå AIK väntar en het match mot Färjestad ikväll. En match som Jesper Olofsson ser fram emot att spela.
– Kan nog bli rätt högt tempo, säger han inför nedsläpp.

Sist FBK gästade oss blev det ett slutresultat i deras favör. Annars har det varit två täta matcher i deras hemmaborg, med sista besöket som en riktig thriller där Pär Lindholm satte avgörande pucken med endast två sekunder kvar.

"Vill spela med fart"

Nu är det nytt nedsläpp i sista grundseriedrabbningen med värmlänningarna. Gästerna jagar viktiga poäng i jakten på topp 6-placering och kommer senast från en större förlust mot Linköping.

– Kommer garanterat bli en tuff match. De kämpar ju för topp 6, sen har det ju varit några tuffa matcher mot dem, säger Jesper Olofsson inför matchen.

Färjestad är ett lag som ofta förknippas med en explosiv och fartfylld hockey, vilket inte lär bli något undantag ikväll.

– Kommer nog gå ganska fort. Vi är ju två lag som vill spela hockey med fart och mycket passningar. Kan nog bli rätt högt tempo, fortsätter Olofsson.

Trotjänaren i topp

Färjestad är ett lag med många skickliga spelare. Poängstarkast är forwarden Johan Ryno följt av trotjänaren Magnus Nygren. De utgör tillsammans ett farligt hot offensivt, i synnerhet i powerplay.

Det börjar som sagt dra ihop sig i SHL-grundserien och det gäller att vara beredd på de små marginaler som kan uppstå så här dags. Allt detta är ytterst trivsamt, åtminstone om du frågar vår nr 92.

– Lite extra kul är det ju. Vet att det är viktiga matcher med viktiga poäng att spela om. Gäller att prestera max nu för att komma så högt som möjligt i tabellen.

Stötta Olofsson och grabbarna mot Färjestad ikväll! Nedsläpp 19.00 i Skellefteå Kraft Arena. Köp din biljett här.

Samuel Söderlund