Skellefteå AIK segrade på hovet
Publicerad: 2013-12-07

Skellefteå AIK gjorde en bra bortamatch efter en svidande derbyförlust från gårdagen och kunde till slut vinna ganska komfortabelt med 3-1 på hovet.

Trots ett derby i benen från gårdagen så var det Skellefteå som kom ut starkast på hovet ikväll och ett 0-1 mål hängde i luften ganska omgående. Det bästa läget fick Petter Emanuelsson efter åtta minuter men Daniel Larsson stod för en fin dubbelräddning. Efter 08:52 fick Larsson dock kapitulera när Joakim Lindström gjorde 0-1 med ett direktskott på Jonas Frögrens pass. Efter 13 minuter fick sedan Adam Pettersson ett bra läge efter att Martin Lundberg brutit sig in på mål och serverat Pettersson i slottet, dock inget mål. I samband med detta åker hemmalaget på en utvisning med ett efterföljande powerplay för Skellefteå där många chanser skapades men utan resultat. Skotten i första perioden slutade 4-14.

I andra perioden ändrades matchbilden då hemmalaget framlyfta av en högljudd publik tog över matchen. Flertalet bra chanser skapades men Henrik Karlsson i skellefteåmålet stod emot bra. SKellefteås bästa möjlighet de första tio minuterna skapade John Norman på egen hand i anfallszon då han dribblade sig igenom fram till Daniel Larsson som stod för en bra räddning. Hemmalaget fortsatte pressa Skellefteå och efter 12:43 fick Mattias Janmark en bra möjlighet framför mål men pucken hoppade över bladet på honom. Perioden avslutades med ett powerplay för Skellefteå utan några heta chanser. Skotten slutade 10-6.

Tredje perioden var väldigt chansfattig de inledande minuterna. Den första riktigt heta chansen fick Oskar Sundqvist efter nio minuter när han kom två mot en med Bud Holloway. Passet från Holloway blev där lite för brant. Efter 11:12 gjorde Jimmie Ericsson 0-2 efter tre returer nära mål. Pass från Erik Forsell och Joakim Lindström. Hemmalaget replikerade nästan omgående då Oskar steen placerade in 1-2 efter pass från bröderna Ahlström. De resterande sju minuterna spelades av prickfritt från ett hårt arbetande Skellefteå och Jocke Lindström kunde avsluta kvällen med sin tredje poäng genom att göra 1-3 i öppen kasse efter 19:31. Skotten i sista perioden slutade 5-13.