Skellefteå AIK till semifinal
Publicerad: 2015-03-18

Efter att Brynäs gjort en riktigt bra match uppe i Skellefteå i den tredje kvartsfinalen så var det inget snack i den fjärde. Skellefteå är det klart bättre laget i alla tre perioder och vinner till slut med klara 2-6 och går till semifinal efter 4-0 i matcher och en strålande utförd matchserie. Brynäs har haft perioder i alla matcher då man kunnat svara mot Skellefteå men det har inte räckt till i någon av matcherna och Skellefteås seger är såväl klar som rättvis.

Skellefteåledning trots många bortautvisningar
Det har bara gått 33 sekunder av matchen när Skellefteå gör 0-1 efter ett felpass av Brynäs som ger Axel Holmström helt öppet läge och Holmström sätter den högt bakom Bernhard Starkbaum. En rad utvisningar ger sedan Brynäs chans att spela fyra mot tre men då är AIK direkt strålande i boxplay och håller undan. Något man gör igen ett par minuter senare efter en direkt felaktig utvisning som drabbar Pär Lindholm.

Tillbaka med fem man på isen tar Skellefteå tydigt kommandot i spelet, när ny utvisning kommer så åker även Anton Rödin ut när han bjuder på matchens tredje tydliga diving i perioden. När sedan en utvisning till kommer är det Skellefteås tur att spela fyra mot tre men man tar inte tillräckligt bra avslut. Brynäs hinner med ännu fler powerplay innan paus men lyckas inte ta den chansen.

Många mål och utvisningar
Brynäs inleder den andra perioden i numerärt överläge men har fortsatt stora problem i spelformen. Något som dock också gäller för Skellefteå som också får chanser i powerplay då det närmast haglar utvisningar i den andra perioden. Till sist lyckas man dock ta chansen halvvägs in i perioden då Patrik Zackrisson slår in en retur för 0-2.

Bara en minut efter förra målet kommer också 0-3 genom John Norman, snyggt framspelad av Daniel Widing. Brynäs svarar dock direkt då Anton Rödin gör 1-3 med en riktigt snyggt avslut. Skellefteå behåller dock trycket på hemmalaget och sätter omgående 1-4 genom Pär Lindholm och sedan även 1-5 genom Andrew Calof.

Skellefteå vinner
Matchen känns av förklarliga skäl avgjord inför den tredje perioden. Brynäs känns inte riktigt heta i inledningen av perioden heller men man kommer igång allt mer. Efter drygt sex minuter så tvingar man också fram en granskning från måldomarna och pucken bedöms vara i mål, målskytt Ponthus Westerholm.

Skellefteå stänger dock butiken fullständigt när Tim Heed skjuter från blå och nyss inbytte Felix Sandström tappar in pucken till 2-6. Därefter dör matchen fullständigt och sista 7-8 minuterna blir bara en transportsträcka till slutsignalen. Skellefteå vinner återigen rättvist såväl matchen som hela kvartsfinalserien efter att ha varit starkare än Brynäs.