Armalis höll nollan när Skellefteå vann
Publicerad: 2018-11-29
Skellefteå AIK välkomnade Mora IK till Skellefteå Kraft Arena på torsdagen och efter att Mantas Armalis hållit nollan kunde Skellefteå säkra tre poäng. Hemmalaget inledde bäst och kunde också ta ledningen i den första perioden efter mål av Adam Pettersson. Den andra perioden blev mållös men i den tredje kunde Edvin Hedberg utöka ledningen till 2-0 vilket också blev slutresultatet.

Adam Pettersson ger AIK ledningen

Skellefteå inleder bäst i den första perioden. Oscar Möller är riktigt nära direkt och kan sånär ge hemmalaget ledningen. Även Joakim Lindström har en bra målchans redan under matchens första minuter. Efter bra tryck från Skellefteå kommer också 1-0 genom Adam Pettersson efter bra förarbete från Bud Holloway.

Holloway är sedan riktigt nära att själv utöka ledningen när han kommer fri från offensiv blå men Janne Juvonen i Moras mål lyckas rädda. Med fem minuter kvar av den första perioden får AIK spela matchens första powerplay men man lyckas inte skapa egentligen någonting under utvisningstiden.

Händelselös mittperiod

Skellefteå drabbas omgående av sin första utvisning för matchen i den andra periodens inledning. Mora lyckas dock inte heller skapa speciellt mycket i sitt numerära överläge. Halvvägs in i perioden är det istället återigen Skellefteå som spelar powerplay men trots ett par fina chanser lyckas man inte få in pucken.

Detsamma gäller dock gästerna när utvisningarna fortsätter att hagla. Gästerna skapar ett par riktigt bra målchanser men man får inte en någon kvittering. I periodens allra sista minut är det riktigt nära för gästerna men då gör Mantas Armalis i hemmamålet ett par riktigt fina räddningar och hemmalaget behåller ledningen in i tredje perioden.

Hemmaseger efter mål av Hedberg

Tredje perioden inleds med ställningskrig och det tar några minuter innan Skellefteå får ordning på spelet. Då kommer dock utdelningen rätt omedelbart när Edvin Hedberg trycker en handledare rakt upp i krysset till 2-0.

Skellefteå spelar av tiden effektivt i den andra halvan av den tredje perioden. Mora försöker forcera fram mer anfallsspel men AIK stänger ner alla försök utan problem. Med två minuter kvar av perioden plockar Mora ut målvakten men man lyckas inte skapa egentligen någonting utan Skellefteå vinner.