Förlust mot Modo i Strömsund
Publicerad: 2018-08-28
Matchreferat
Det blev en fartfylld tillställning när Skellefteå AIK tog emot Modo under tisdagskvällen. En träningsmatch med tävlingskänsla gav slutresultatet 3-4 efter ett sent avgörande av Örnsköldsvikslaget inför storpublik i Dunderhallen.

Matchen inleddes med ett fasligt tempo och ett Modo som tydligt ville upprätta sig efter sin senaste träningsmatch (0-3 mot Björklöven). Detta renderade i en 2-0-ledning halvvägs in i första. AIK höjde sig sedan rejält och fick snabbt in en reducering efter att Holloway kommit in från höger och snärtat dit den i närmsta krysset från nära håll. De fortsätter sedan skapa chanser men målvakten Erik Hanses skulle visa sig stabil för kvällen.

Spelet blev aningen böljande i matchens mittperiod med alltmer känslor mellan lagen, vilket utmynnade i en hel del utvisningar. Modo utökar sedan sin ledning, vilket står sig perioden ut. Detta skulle dock AIK åtgärda snabbt i tredje. Först prickar Holloway in mål nummer två för kvällen, efter fint förarbete av Jonatan Berggren, och sedan bryter sig Möller fri för att snyggt sätta pucken “top shelf”.

Intensiv tredjeperiod

Vi har då 3-3 på resultattavlan och ett ställningskrig som hette duga. Känslorna ökar på både läktare och is och stämningen går nästan att ta på emellanåt. Fler utvisningssituationer uppstår och en sådan skulle till slut visa sig bli avgörande. Modo får PP med 18.37 på klockan och förvaltar detta genom ett klapp-klapp-spel och mål. Detta står sig och AIK förlorar matchen med 3-4.

Allt som allt blev det en träningsmatch med tävlingskänsla och två lag som verkligen ville vinna. Publiken glänste även i charmanta Dunderhallen då båda lagen hade ansenligt med anhängare på plats som tillsammans gjorde det så gott som slutsålt.

Samuel Söderlund