• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Dahlgren höll nollan i derbyvinsten

3 november 2018 17:19
Dam

Skellefteås damlag bjöd under lördagen in till årets andra hemmamatch och derby mot Björklöven. Efter att ha tagit ett stadigt tag om ledningen i första perioden och ha spelat ett stabilt försvarsspel kunde laget säkert ta hem tre poäng och återta serieledningen.


Det var ett taggat bortalag som klev ut och gjorde några bra första byten, men efter fyra minuter tog istället Skellefteå ledningen och tog tag i taktpinnen för matchen. Henriette Sletbak skulle pricka rätt genom att valla in pucken på målvakten från bakom förlängda mållinjen. I slutet på perioden skulle också 2–0 falla och ledningen såg säker ut inför den andra perioden.

I den andra perioden har Björklöven ett stort puckinnehav. Skellefteå tvingas till flera utvisningar och får kämpa på i försvarszonen, men gör det jobbet bra. Tränaren Kajsa Östlund berättar att laget lyckas hålla sig på rätt sida och dessutom sätter igång bra kontringar.

– Vi blir farliga när vi kommer i våra kontringslägen, förklarar Östlund.

I den tredje perioden jämnas spelet ut, men försvarsspelet är fortfarande hårt pressat.

– Vi ligger på rätt sida, är duktiga på att boxa ut och vi vinner de lösa puckarna och kamperna framför målet, sammanfattar tränaren.

Skellefteå har flera ribbskott och möjligheten att utöka ledningen. Med endast en minut kvar av matchen ska hemmalaget också kunna stänga matchen med 3–0.

– Vi hade ett snack inför tredje perioden att vi behövde lyfta spelet, vara mer aggressiva och inte titta på så mycket. Och det gör vi också, berättar Kajsa Östlund.

Tränaren berömmer lagets insats, men påpekar också att det är tidigt på säsongen och att matchen ändå inte är felfritt skött.

– Vi har ett fantastiskt försvarsspel idag, men vi kan bli bättre på att vinna mer närkamper. Vi kan vara ännu starkare i närkamperna. Vi behöver mer pondus i spelet helt enkelt.

Men tränaren förklarar att hon också är nöjd med dagens insats.

– Det är jätteskönt att vi fick med oss tre poäng i ett derby. Det var ju en väldigt viktig match.

Tre stjärnor
Ellinor Sörensson, back. Stabil i spelet både med och utan puck. Miranda Dahlgren, målvakt. Lugn och trygg i målet. Håller dessutom nollan. Emelie Jönsson, forward. Jobbar extremt hårt genom hela matchen.

Matchens snackis
– Vi har några ordinarie spelare borta idag, och då värmer det i tränarhjärtat att flera yngre spelare som inte haft så mycket speltid går in och tar för sig. De gör en bra match, säger Kajsa Östlund.