Eftersnack: final 2
Publicerad: 2014-04-18

Skellefteå utökade ledningen i finalserien till 2–0 i matcher efter seger med 6–2 borta mot Färjestad. I den sista perioden kunde AIK rycka ifrån till 5–1 och Färjestad hittade inget att sätta emot. Vi snackade efter matchen med Jimmie Ericsson och assisterande tränaren Bert Robertsson och lät dem få ge sin syn på matchen och varför det slutade som det gjorde.

Jimmie Ericsson



# Till att börja med, berätta om målet som du kom att göra?


– Vi hade varit inne i egen zon ett tag och jag fick pucken på kanten av Erik Forssel, jag gick över rödlinjen och tog i för kung och fosterland, försökte få den på mål. Den gick in och det är klart att man blev väldigt chockad men samtidigt glad, berättar Jimmie Ericsson om målet som kom i inledningen av den sista perioden och som betydde 3–1 i matchen. 



# Matchen som sådan, ta oss igenom den?


– I den första perioden tacklade Färjestad på allting och startade med mycket kamp och skridskoåkning, det small överallt. Vi fick också en bra start och kunde kontrollera pucken samtidigt som vi fokuserade på vårt spel. Vi tog en smäll och lirade vidare till nästa gubbe. 

– Jag tycker att alla gör en bra match och över 60 minuter var vi bättre än Färjestad, säger Jimmie Ericsson.



# Sen kan jag tänka mig att det var psykologiskt att ni fick ledningsmålet i slutet av den första perioden?


– Det är klart att det är viktigt att få första målet, men vi stod inte och föll med det ikväll (läs igår), vi spelar konsekvent och gör det i 60 minuter. Efter vårat 3–1 mål tvingades Färjestad chansa framåt och det öppnade upp för oss, vi kunde ta till vara på chanserna och satte några mål till, säger Jimmie Ericsson.



# Vad går det att ta med sig till match tre uppe i Skellefteå?


– Vi är konsekventa i vårt spel, litar på varandra och gör allt vi kan för varandra och för att vi ska vinna matchen, menar Jimmie Ericsson



# Har du någon hälsning till hemmasupportrarna?


– Vi ser fram emot att komma hem och spela inför vårt hoppande publikhav, det kommer att bli en sjuk inramning och vi ska bjuda publiken på precis allt vi har, avrundar Jimmie Ericsson.




Bert Robertsson



# Ta oss igenom matchen, period för period..

.
– Det kom att bli en väldigt fysisk match från start, men det var förväntat, vi möter ett bra hockeylag som gjorde allt för att störa det mesta som vi gjorde bra. Jag tycker att vi kom till Karlstad och lyckades driva upp tempot dit vi ville ha det. Den första perioden var ändå riktigt bra, vi ledde trots allt på bortaplan med 1–0.


– Mittenperioden var lite speciell, det blev mycket spel i en zon i taget, vi hade någon minut när vi var fastnaglade i deras zon och sedan tvärtom. Det svängde lite, men jag tycker ändå att vi redde ut det hyfsat bra, målet som vi fick emot oss var ett kontringsmål som vi hade kunnat städa undan. 

– I det stora hela gjorde vi en bra period mot ett bra lag, vi fick bekänna färg i vår egen zon och jag tycker att vi klarade av det bra. Sen räddade vi boxplayspelet på ett sätt som var häftigt att se. 


– Det blev lite hårt jobb som vi tog med oss in i den tredje perioden. I sista perioden orkade vi hålla uppe vårt spel och hade tålamod som i slutändan blev avgörande. Vi fortsatte efter vår matchplan och fanns en trygghet i det, vi är starkare rent fysiskt sett. 



# Vad går det att ta med sig från matchen?


– Karaktären, vi visste om att vi skulle bli satta under prov rent fysiskt i Löfbergs Arena, vi kunde hålla ihop gruppen på ett bra sätt och även om det gick emot oss lite kunde vi hitta en väg ut ur det och gå segrande från bataljen. Siffrorna drog iväg lite, men jag tycker att det var en jämn match i två perioder, i den sista tog vi över lite grann innan det var jämnt på slutet, säger Bert Robertsson och fortsätter;

– Som sagt tar vi med oss karaktären och jobbet, det har vi tagit med oss genom hela slutspelet, vi fortsätter att växa som grupp.

# Har du någon hälsning till hemmasupportrarna?



– Vi har ett fantastiskt stöd och uppmaningen är att fortsätta att stötta oss. Jag tror att dem ser vad grabbarna bjuder tillbaka och uppskattar den uppoffringen som de gör för fansen där hemma i vår arena, avrundar Bert Robertsson.



ANDERS ANDERSSON