Djurgården drog längsta strået mot Skellefteå AIK
Publicerad: 2016-11-15

Skellefteå AIK hade det tungt många stunder ikväll, men gjorde det samtidigt jobbigt för Djurgården när man själv kom upp i banan. Först vände Skellefteå ett 1-0-underläge till 1-2, men innan matchen var över hade Djurgården vänt tillbaka till 3-2 och detta till viss del tack vare sin ivrighet framför mål.

Period 1
Inom loppet av tio sekunder, när matchen är knappa tre minuter gammal drabbas Djurgården två gånger om av puck out-utvisningar, först genom David Bernhardt och sedan Alexander Urbom. Fem mot tre för gästerna i nästan två minuter, men där lyckas man inte speciellt lyckosamt utan lämnar det numerära överläget mållöst.

Djurgården tar över och vinner tillbaka tempot i den match som Skellefteå, tack vare utvisningarna, hade styrt sen innan. I mittenakten jämnar spelet ut sig och bägge lagen visar att man vill ha taktpinnen genom att gå upp högt i banan. Perioden blir dock mållös, trots tempostark och bra hockey!

Period 2
De inledande fyra minuterna får gästerna iväg några skott och testar Reideborn i Djurgårdsmålet. Sen åker Andrew Calof ut två minuter och då är det bara ribban som står i vägen för Ridderwall som annars hade blivit matchens första målskytt. Istället kan Matt Andersson titulera sig som förste målskytt, då han i fem mot tre sätter 1-0 på en retur från Ortio i Skellefteåmålet. Marcus Pettersson hade dragit på sig ett matchstraff för en huvudtackling på Djurgårdens Juuso Ikonen, som fick lämna isen för skada.

Efter målet så fortsätter Djurgården ligga på för en utökning när man ännu har chansen i det fem minuter långa powerplayet. Det blir dock inga fler mål för hemmalaget i period två. Istället är det Andrew Calof som lyckas hitta nätet efter en kampsiutation i ena tekningscirkeln. Kort därefter, 37 sekunder innan pausvila, hamnar pucken bakom mål och Jimmie Ericsson hinner först dit. Lagkaptenen skickar in pucken mot mål och vallar in 1-2 via Reideborns benskydd.

Period 3
Kvitteringen är inte långt borta, då Djurgården inleder i en rasande fart. Gästerna tvingas till utvisningar och målet kommer med sex minuter spelade av den sista akten. Marcus Davidsson styr en puck mot Ortio efter en passning som överspelat Skellefteåförsvaret. Filip Berglund förlorar duellen mot Davidsson som kan slå in sin egen retur som betyder 2-2. Djurgården backar hem en aning och släpper in Skellefteå i mitten av perioden, men det kanske också var ett vinnande koncept. I en blixtsnabb spelvändning är Djurgården återigen snäppet vassare än Skellefteåförsvararna och 3-2 sitter mellan benen på Ortio, sist på pucken är Patrik Lundh.

Med en minut och 45 sekunder kvar drabbas Djurgården av en utvisning när man tvingats städa framför eget mål i en Skellefteåattack. Ortio lämnar sin kasse och trycket mot Djurgårdsmålet ökar. Det blir inte bättre när Skellefteåtillhörande Alexander Urbom skickar ut pucken över plexiglaset för andra gången den här matchen och Djurgården får spela 6 mot 3 under matchens sista 36 sekunder. Målchanser finns men försvaret håller stånd matchen ut och alla tre poängen hamnar hos Djurgården ikväll.