Semesterkollen, del 3: Linus laddar på kanadensisk mark
Publicerad: 2017-07-10
Försäsong
Han är född och uppvuxen i stan och har länge besökt arenan som supporter. Nu är han själv en del av laget i hans hjärta. "Det är helt klart speciellt att spela här", säger Linus Lindström.

Fjolårssäsongen blev hans första hela säsong i a-laget då han mäktade med 50 grundseriematcher i SHL. Han tog det stora klivet upp från J20 SuperElit och upplevde givetvis markanta skillnader.

– Alla är mycket större och starkare och det går betydligt fortare. Man måste veta vad man ska göra innan man får pucken, säger Lindström.

Efter detta debutår är han även fullt medveten om vad han måste förbättra till nästkommande säsong.

– Jag måste bli mycket större och starkare, samt få mer fart i benen. Bli rörligare på isen helt enkelt.

Skippar semestern

Det blir inte mycket till ledighet för Linus detta uppehåll, utan han spenderar det mesta av det i kanadensiska storstaden Calgary.

– Precis som ifjol är jag här och tränar med en liten träningsgrupp.

Han har tidigare dragits med vissa knäproblem, något som han nu är helt kvitt.

– Försäsongsträningen har gått bra. Fixade lite med knät i början med en del rehab och så men har kommit igång ordentligt på slutet, vilket är riktigt kul.

Avslutningsvis beskriver han det som en ära att få representera Skellefteå AIK.

– Jag har alltid kollat på matcher själv och varit på plats i hallen en hel del för att se laget spela. Då tänkte jag att "här vill jag också spela" och nu gör jag det så det är speciellt, helt klart.

KLIPP: Best of Linus Lindström 2015/16

Skellefteå AIK media