Anderson ser fram emot dubbelmöte med DIF
Publicerad: 2017-10-26
AIKTV
Det är dags för en ny back-to-back-drabbning då Djurgården väntar fredag och lördag. Skellefteå AIK kommer laddade med 10 mål från senaste matchen men ställer nu om för ny kamp. "Vi måste förbli ödmjuka", säger Matt Anderson.

Stockholmslaget har övertygat i säsongsinledningen med en tredjeplats i tabellen och två välproducerande nyförvärv i NHL-meriterade René Bourque och hemvändande Andreas Engqvist. De kommer närmast från en 2-1-seger mot Örebro hemma i Johanneshov.

Vi har ju hunnit drabbas samman en gång denna säsong, där Djurgården drog längsta strået efter ett sent ledningsmål. Nu är det alltså chans till revansch och även tabellavancemang med Robert Ohlssons grabbar endast en poäng före oss.

Speciella matcher att spela

En som är bekant med DIF är Matt Anderson som närmast spenderade två säsonger i klubben.

– Jag hade ett par bra år där och är tacksam för det men jag är mer exalterad över att vara här. Vad vi håller på bygga här är speciellt så jag ser fram fortsättningen på säsongen, säger han till AIKTV.

Nu vill han omvandla onsdagens målfest till ett framgångsrecept i detta dubbelmöte.

– Det finns mycket att vara glada över. Att göra mycket mål, absolut, men vi måste förbli ödmjuka och jobba hårt samt komma ihåg vad det var som gjorde att vi kunde vinna och ta med oss det till helgens matcher.

Första matchen har nedsläpp fredag kl. 19.00 i Hovet. Se den på Rinkside.
Andra matchen har nedsläpp lördag 18.00 i Skellefteå Kraft Arena. The Local Store är på plats för att dra upp stämningen - gör det du också! KÖP DIN BILJETT HÄR

Webbredaktör Samuel Söderlund