Storvinst i Tegera Arena
Publicerad: 2013-12-12

Efter en tam förstaperiod från Skellefteås sida, där man kan tacka Henrik Karlsson att det stod 0-0 så kom man ut som ett nytt lag i den andra och vann den perioden med 3-0. Detta grundlade segern och man kunde till slut vinna med hela 5-0.

Det var hemmalaget som hade det mesta i första perioden. Johan Ryno hade en kanonmöjlighet redan efter 50 sekunder då han hamnade ensam framför mål med Henrik Karlsson men avslutet gick utanför. Jacob Blomqvist fick sedan nästa jättemöjlighet framför mål efter fem minuter men där var Karlsson i målet bra med och räddade. Efter sju minuter flippade en leksandsback ut pucken ur egen zon som slutade med att Jacob de la Rose kom fri från halva planen. En Skellefteåback jagade och hakade upp de la Rose så straff tilldömdes. Matt Fornataro la straffen men Henrik Karlsson stod för en fin benparad och räddade. Leksand som sagt det bättre laget i den första perioden med flertalet bra chanser att ta ledningen. Skellefteå fick inga längre anfall mot ett bra försvar och skapade bara några halvdana chanser. Skotten i första perioden slutade 9-10.

Skellefteå fick chansen i powerplay redan efter 19 sekunder i den andra perioden och då gick det inte länge innan Oscar Möller petade in en retur och gjorde 0-1, assist till Jimmie Ericsson. Perioden fortsatte i ett segt tempo och inget vidare spel. Efter halva perioden vaknade dock Skellefteå och med klockan på 11.09 så snappade Niclas Burström upp en puck i anfallszon som han sedan dundrade in från blålinjen och 0-2 var ett faktum, assist till Bud Holloway. Bara 30 sekunder därefter utmanade Viktor Arvidsson sin back efter kanten där han bröt sig förbi och satte 0-3, John Norman stod för passet. Perioden fortsatte utan några fler mål och skotten slutade 9-11.

Skellefteå inledde den tredje perioden med ett powerplay efter en sen leksandsutvisning i den andra. Man satte bra tryck på hemmalaget och ett till mål hängde i luften. Trycket fortsatte även efter powerplayet och Leksand hade stora problem att freda sig. Efter 07:31 kunde dom inte stå emot längre då Jimmie Ericsson satte 0-4 efter ett pass bakifrån mål från Joakim Lindström. Oscar Möller ökade sedan på till 0-5 efter 10:51 på pass från Bud Holloway. Avslutningen på matchen blev en kavalkad med heta målchanser för Skellefteå och 0-5 var i underkant. Skotten i sista perioden slutade 6-19.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA