Skellefteå AIK vann första semifinalen.
Publicerad: 2015-03-28

Skellefteå hade inte spelat på tio dagar när man välkomnade Linköping till den första semifinalen på hemmaplan. Någon ringrost syntes dock inte då ledningsmålet kom efter bara några minuter och Skellefteå sedan ryckte ifrån i andra och till sist vann med klara 5-2. I hemmalaget var Markus Svensson i målet fantastiskt bra och framåt glänste Andrew Calof, Patrik Zackrisson och Axel Holmström.

Tidig hemmaledning
Skellefteå gör matchens första mål redan efter 3:22 då Patrik Zackrisson fångar upp en retur, rundar målet och lägger in 1-0 köksvägen. Gästande Linköping kommer dock igång efter målet och har flera riktigt bra byten med tryck mot hemmamålet. Man har också ett skott i stolpen från Oscar Sundh. Bägge lagen skapar massor av målchanser i första halvan av perioden.

Linköping får spela matchens första powerplay efter drygt tolv minuters spel och då smäller det direkt när Jonas Junland dundrar in 1-1 med ett mäktigt skott. Skellefteå svarar dock direkt när Janne Pesonen gör 2-1, mycket snyggt framspelad av Andrew Calof. Den första perioden bjuder sammantaget på strålande underhållning med bra fart och massor av chanser åt båda hållen.

Skellefteå rycker ifrån
Spelet är fortsatt underhållande även i den andra perioden. Det är också fortsatt jämnt spel och det är först när gästerna får spela i numerärt överläge efter drygt fyra minuter som endera laget kan skapa tryck. Hemmalaget spelar dock bra boxplay och tillbaka med fem man gör man också mål då Axel Holmström trycker sig förbi bortaförsvaret och snyggt sätter 3-1 i första krysset.

AIK får sin första chans att spela powerplay men skapar överhuvudtaget ingenting i spelformen. Man får en till chans med en man mer och då tar man chansen genom Axel Holmström som gör 4-1 med ett stenhårt slagskott. Efter målet byter Linköping målvakt, David Rautio ersätts av Marcus Högberg som direkt sätts på prov men håller emot perioden ut.

Spelar av sista
Hemmalaget spelar lugnt och kontrollerat i inledningen av den tredje perioden. Man är inte riktigt lika offensiva men man spelar väldigt säkert och låter inte gästerna skapa något eget spel. Strax innan halva perioden spelats gör man dock en rejäl miss i markeringsspelet och då får Kent McDonell helt öppet läge och kan sätta 4-2 med ett hårt skott.

Skellefteås svar kommer dock omgående när John Norman en dryg minut senare gör 5-2 efter svagt försvarsarbete av Linköping. Hemmalaget får också en ny chans i powerplay som man dock inte lyckas förvalta. Matchen är dock redan avgjord och Skellefteå vinner såväl klart som rättvist.