Förlust i målsnål match
Publicerad: 2019-11-02
Matchreferat
Efter en jämn och målsnål match i Skellefteå Kraft Arena var det till sist Örebro som kunde säkra segern med Markus Weinstocks mål som betydde 1-2 halvvägs in i den tredje perioden. Skellefteå visade dock bitvis upp ett bra spel med hög intensitet men skärpan framåt saknades samtidigt som gästerna var bra på att omsätta sin tid i anfallszon i målchanser. I hemmalaget var återigen Mantas Armalis i målet bra men Dominik Furch i bortamålet lyckades ändå vinna målvaktsmatchen och därmed segern till sitt Örebro.

Bortaledning efter första perioden

Örebro tar ledningen med 0-1 efter att Mattias Bromé påpassligt snott pucken av Niclas Burström och sedan ensam med Mantas Armalis lyckas lirka in pucken i mål. Skellefteå spelar stundtals riktigt bra med hög fart, hård checking och bra kontrollerat spel ut ur egen zon men man har svårt att omsätta detta i något ordnat anfallsspel. Örebro å andra sidan är riktigt bra på att komma till avslut och skapar chanser varje gång man är i anfallszon i princip.

Mot slutet av perioden får Skellefteå spela powerplay och man radar upp kvalificerade avslut men lyckas inte få in pucken i mål. Man behåller dock trycket mot Dominik Furch även efter att Örebro blivit fulltaliga men även om man är riktigt nära så lyckas man inte få in en kvittering innan paus.

Lindström kvitterar

Skellefteå tar tydligt kommando direkt i den andra perioden. I byte efter byte förläggs spelet nere i Örebros försvarszon och hemmalaget radar upp chanser. Man får också spela powerplay men Örebro håller fortsatt tätt tack vare ett bra spel i egen zon. Det tar drygt åtta minuter innan gästerna kommer igång men väl etablerade i anfallszon så skapar man jättebra målchanser direkt.

Efter knappt 14 minuters spel kommer den efterlängtade kvitteringen för Skellefteå. Joakim Lindström är stark när han håller pucken och håller undan motståndare, sen vänder han och skjuter 1-1 rakt upp i krysset med ett välriktat om än inte så hårt skott. AIK får sedan avsluta perioden i powerplay men trots fortsatt fint spel i spelformen får man inte in pucken.

Weinstock avgör för Örebro

Spelet från bägge lagen känns något mer tillknäppt i den tredje perioden. Inget av lagen lyckas skapa speciellt mycket framåt utan fokus ser ut att vara framför allt på noggrannheten hemåt. Efter drygt halva perioden lyckas dock Örebro omsätta vad som inte ser ut som en speciellt farlig chans till 1-2 när Marcus Weinstock sätter ett smart skott bakom Armalis.

Skellefteå jagar kvittering och får också en bra chans när Örebro tar en utvisning i anfallszon. Man kommer dock inte riktigt till avslut i powerplay och tiden rinner bort fort. Med drygt två minuter kvar av perioden så lämnar Armalis målet och AIK spelar sex mot fem. Med bara 18 sekunder kvar åker gästerna på en utvisning men trots en forcering i spel sex mot fyra lyckas man inte få in pucken utan Örebro vinner.