Skellefteå krossade Linköping
Publicerad: 2015-03-30

Det blev en riktigt tung kväll för Linköping som redan efter 4 minuter låg under med 0-2. Jakub Vrana satte en puck just innan första periodpausen men i den andra perioden så gick Skellefteå upp i en 1-6 ledning. I den tredje perioden föll först 1-7 pucken innan Linköping fastställde slutresultatet till 2-7. Det var en riktig överkörning av Skellefteå och Linköpingspubliken buade stundtals ut det egna laget.

Det tog bara knappt tre minuter innan Skellefteås poängkung i slutspelet Andrew Calof gjorde 0-1 efter en fin passning av Patrik Zackrisson. Kort efter målet fick Erik Forssell i Skellefteå ett jätteläge att lägga in 0-2 men fick felträff på pucken. Det skulle inte dröja länge ändå innan utökning föll utan Pontus Petterström fick ostört glida in i skottsektorn och satte 0-2 i bortre krysset bakom Marcus Högberg. Målet fick Roger Melin att ta timeout för att försöka få Linköping in i matchen. Det tog Linköping ur egen zon men lyckades inte få in något mål. Skellefteå fick sedan ett 5 mot 3 läge och Erik Forssell förvaltade det bra genom att slå in 0-3 från nära håll. Linköping fick sedan spela powerplay men Markus Svensson i Skellefteåkassen gjorde ett par kvalificerade räddningar. Jakub Vrana hann dock reducera till 1-3 ett par sekunder innan signalen gick.

Linköping bytte målvakt i periodpausen och in kom David Rautio. Det hjälpte föga då Erik Forssell fick bli tvåmålskytt när han lyfte in 1-4. Kort senare så fullbordade Forssell ett hattrick när han satte 1-5 efter en bjudning av en Linköpingspelare. Tim Heed blev matchens nästa målskytt och 1-6 var ett faktum. Heed tog emot en passning från bakom mål och satte snyggt pucken i bortre krysset. Linköping hann sen med att spela fem mot tre men lyckades då inte heller snygga till några siffror.

Axel Holmström inledde målskyttet i den tredje perioden i powerplay när han med ett direktskott satte 1-7. Fredric Andersson reducerade till 2-7 med 6 minuter kvar av perioden och det blev även slutresultatet.