Ny blågul vinst mot Tyskland
Publicerad: 2018-02-16
Landslag
Olympic Line matchades återigen flitigt när Tre Kronor tog sig an Tyskland i den andra gruppspelsmatchen. Det blev seger även denna gång men det var ingen dans på rosor för Grönborgs grabbar.

Sverige fick en smakstart i denna match också, då Viktor Stålberg snyggt förvaltade ett friläge efter två minuters spel. Detta följdes upp av goda lägen för firma Möller-Lindholm-Lindström i såväl powerplay som fem mot fem men målen uteblev från samtliga spelare och lagen gick till pausvila med blågul ledning 1-0.

I andra började tyskarna äta sig in i matchen och fick även chansen att utjämna i ett långt 5 mot 3-läge. Jonas Enroth hade en av sina bättre dagar i Tre Kronor-målet däremot och motade samtliga skott från motståndarsidan. Han fick även påbackning av stolparna denna match, med hela fyra ramträffar i registret.

Tyskarna tog över spelet allt mer i tredje och fick det ena kanonläget efter det andra. Man plockade även ut målvakten Pielmeier på slutet men Sverige höll undan för att knipa en knapp seger i denna andra gruppspelsmatch. Olympic Line skapade en handfull lägen tillsammans där alla tre sköt skott som mycket väl hade kunnat resultera i mål.

Matchfakta:
Sverige-Tyskland 1-0
(1-0, 0-0, 0-0)
Första perioden: 1-0 (2.00) Viktor Stålberg (Patrik Zackrisson, Alexander Bergström)
Skott: 26-28 (9-7, 9-12, 8-9).
Utv, SWE: 5x2. GER: 3x2.
Domare: Konstantin Olenin, Timothy Mayer.
Publik: 3 077.