Tung förlust i välbesökt kvalmatch
Publicerad: 2018-03-15
Dam
Det blev som väntat en tät tillställning när AIK och Hammarby gjorde upp om första kvalvinsten under torsdagskvällen. Matchen svängde rejält emellanåt där gästerna till slut stod som segrare inför storpublik i Skellefteå Kraft Arena.

Fartfyllt och känslofyllt är de ord som bäst beskriver det första mötet mellan AIK och Hammarby. Chanserna haglade åt båda håll redan från start med powerplay för vardera lag. Detta förvaltades till slut av gästerna i ett numerärt överläge. De utökade sedan sin ledning några minuter innan paus.

Andra perioden blev mer och mer svartgul ju längre den gick men gästande målvakten Linnea Holterud Olsson skulle stå för en imponerande insats i Bajen-målet. Hennes forwardskollegor tog även vara på en kontring efter 15 min och ställningen var 0-3 i paus.

AIK reducerade i början av tredje efter en fin soloåkning av Henriette Sletbak som sedan hittade av Emelie Jönsson. De fick sedan chansen att få in fler puckar i powerplay, dock utan framgång. Hammarby höll undan matchen ut och gick segrande ur denna publikmatch som 674 personer bevittnade. Nästa nedsläpp sker lördag 13.00 i Husby Ishall.

MATCHFAKTA:
Skellefteå AIK-Hammarby IF 1-3
(0-2, 0-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 (09.04) Nadja Schillström (Lova Blom) spel 5 mot 3, 0-2 (17.10) Sandra Borglycke (Nora Lindborg, Chris Engzell).
Andra perioden: 0-3 (15.00) Sara Hubertsson (Lova Blom).
Tredje perioden: 1-3 (04.05) Emelie Jönsson (Henriette Sletbak, Elin Lundqvist).
Skott: 29-23 (5-9, 13-7, 11-7).
Utv-min: 8-6 (6-2, 2-0, 0-4).
Publik: 674 personer.