Skellefteå AIK vann i förlängning
Publicerad: 2015-04-01

Efter att Skellefteå spelat ut Linköping på bortais senast var det betydligt jämnare i onsdagens hemmamöte. Skellefteå och Linköping bytte av varandra i att skapa chanser och efter 2-2 vid full tid krävdes förlängning där till sist Niclas Burström kunde avgöra med en riktig pärla upp i krysset bakom Marcus Högström i Linköpings mål.

Bortaledning efter första
Matchen börjar riktigt underhållande med två lag som bjuder på ordentligt med såväl fart som intensitet. När Skellefteå skapar sin andra riktigt farliga målchans efter drygt fem minuters spel drabbas Linköping av matchens första utvisning. En lång rad bra målchanser för hemmalaget följer men man får inte in pucken.

Efter drygt halva perioden får gästerna sin första chans i numerärt överläge och då skapar man också ett par jättechanser, Markus Svensson i målet gör ett par kanonräddningar. När sedan en ny chans i spelformen kommer för Linköping så kommer också 0-1 via en styrning från Jacob Micflikier. Omedelbart efter målet tvingas också Svensson i hemmamålet till två jätteräddningar.

Till sist kom hemmamålen
Efter bara 34 sekunder ligger pucken i Linköpings mål men AIK har en spelare i målgården och målet döms bort. Skellefteå fortsätter att ligga på och skapar en hel del målchanser i första halvan av perioden.  Men det gör även Linköping som har mindre puck men skapar farligheter varje gång man sticker fram.

Skellefteå kommer av sig något och Linköping ökar farten efter halva perioden. Då följer plötsligt en hel rad byten med bortapress. Intentionerna finns hos AIK men felprocenten är något för hög med ovanligt många felpass och misstag. Efter 16:35 kommer dock kvitteringen efter att John Norman varit stark framför mål och petat in en lös puck.  Och mindre än en halvminut senare smäller det igen när Patrik Zackrisson sätter 2-1 med ett välplacerat skott.

Kvittering efter videogranskning
Efter 1:49 är det Linköpings tur att få ett mål videogranskat men den här gången är det godkänt och kvitterat till 2-2 genom Nicklas Hardt. Skellefteå får spela powerplay men lyckas inte riktigt få till spelet, en bra chans får dock Martin Lundberg men Marcus Högberg i gästernas mål räddar bra.

Matchen är fortsatt spännande och intensiv men det bjuds inte på lika många klara målchanser i den tredje perioden, lagen spelar lite mer på säkerhet tycks det. Skellefteå slarvar bort en bra chans när Mattias Bäckman åker ut med drygt tre minuter kvar av perioden, massor av misstag gör att man inte kan skapa något alls framåt.  Matchen går till förlängning.

Burström avgör med kanonskott
Lagen fortsätter att byta chanser i förlängningen. Först är det Skellefteå som har ett par långa anfall. Men omedelbart därefter har Linköping en lång sekvens med hård press. När sedan spelet vänder igen så smäller det dock för AIK när Niclas Burström dundrar in 3-2 med ett direktskott rakt upp i krysset.