Linköping vann fjärde semifinalen
Publicerad: 2015-04-03

Skellefteå förde spelet för det mesta i kvällens semifinal, men ändå var det Linköping som gjorde de mesta målen. Jakob Micflikier blev tvåmålskytt när Linköping med sin 3-2 vinst ikväll hindrade Skellefteå från att bli klara för finalspel. Erik Forssell och Axel Holmström gjorde två snabba i mål i slutskedet av matchen i spel sex mot fem men det räckte inte. Linköping får nu resa upp till Skellefteå på Söndag för en femte semifinal.

Det var en tillknäppt inledning med korta spelsekvenser där Skellefteå skapade de farligaste målchanserna och ledde skottstatistiken med 0-9 efter halva perioden. Ändå så var det Linköping som tog ledningen efter sitt första skott på mål, Jakob Micflikier kunde lägga in pucken efter att en Linköpingsback lagt pucken på mål från blålinjen.

Skellefteå kom ut starkt i den andra perioden och skapade kraftigt tryck mot Högberg i Linköpingskassen. Det var en stökig period med mycket känslor och Skellefteå fick vid ett tillfälle spela fem mot tre men lyckades inte förvalta chansen att göra deras första mål.

Även i den tredje perioden så var det Skellefteå som kom ut starkast men det var ändå Linköping som kunde göra sitt andra mål för matchen då Micflikier gjorde sitt andra för idag efter tumult framför Markus Svensson i Skellefteåmålet. Skellefteå fortsatte ändå pressa och hade ett skott i stolpen bland annat. Men Broc Little satte 3-0 efter ett två mot ett läge i en snabb spelvändning och Skellefteå var riktigt illa ute. Kirill Kabanov utgick senare efter en riktigt ful slashing av Daniel Rahimi som fick matchstraff. Skellefteå tog ut målvakten i slutet av matchen och Erik Forssell reducerade till 3-1 och med bara åtta sekunder kvar så satte Axel Holmström också 3-2 men det räckte inte utan det blev även slutresultatet. Skotten slutade 14-35.