Säker seger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2018-12-19
Skellefteå fick bästa tänkbara inledning i onsdagens hemmamatch mot Linköping. Innan halva den första perioden var spelad hade man redan en tvåmålsledning och närmare än så kom sedan aldrig gästande Linköping. Detta trots att gästerna vaknade ordentligt i den andra perioden och var på väg tillbaka in i matchen med två snabba mål. Skellefteå kunde dock hålla undan perioden ut och i den tredje var det istället AIK som med två mål drog ifrån ytterligare och säkrade segern.

Smakstart för Skellefteå

Skellefteå tar kommandot i matchen direkt och får också utdelning tidigt. Efter knappt fyra minuter hittar Joakim Lindström fram till Oscar Möller som direktskjuter in 1-0. Och bara någon minut senare är det dags igen när Robin Alvarez får tag i en retur och slår in 2-0 bakom Johan Gustavsson i bortamålet.

Linköping får en chans att komma in i matchen när man får chansen i powerplay. Men AIK spelar uppoffrande, täcker skott och håller tätt. Skellefteå får sedan också chansen att spela med en man mer på isen och man skapar ett par fina målchanser men får ingen utdelning.

Målrik mittperiod

Även den andra perioden inleds med utdelning för Skellefteå. Återigen är det Robin Alvarez som gör mål efter att ha brutit in och satt 3-0 bakom Gustavsson. Och det är inte slut där. Bud Holloway kommer loss och spelar fram Adam Pettersson som styr in 4-0 med en skridsko.

Halvvägs in i perioden lyckas dock Linköping reducera till 4-1, detta främst tack vare snygg soloåkning från Eddie Larsson. Linköping fortsätter upphämtningen när Joe Whitney gör 4-2 efter en snabb spelvändning. Skellefteå känns lite i gungning men efter en timeout så får man ordning på spelet igen och avslutar perioden klart bättre.

Klar hemmaseger

Trenden håller i sig, AIK får utdelning direkt i alla tre perioder. I den första var det Lindström som hittade Möller men i den tredje är det ombytta roller när Joakim Lindström styr in 5-2 framspelad av Oscar Möller. Linköping lycks inte riktigt studsa tillbaka efter målet. Den medgång man skapat i den andra perioden försvinner helt efter det insläppta målet.

Den andra halvan av den tredje perioden spelar Skellefteå av på ett bra sätt. Linköping får visserligen chans i powerplay men inte heller då lyckas man skapa speciellt mycket i form av klara målchanser. Istället kan Andreas Wingerli sätta spiken i kistan när han sätter 6-2 med ett välriktat handledsskott rakt upp i nättaket.