Dags för match 7: "Gäller att ha koll på nerverna"
Publicerad: 2017-03-29
Slutspel 2017
Vi är åter i Göteborg för en sista rykande kvartsfinaldrabbning mot Frölunda. Det är sjunde avgörande matchen som väntar och grabbarna kommer rejält laddade till kvällens nedsläpp.
– Vi måste vara beredda på att göra precis allt som krävs för att vinna, säger Stefan Klockare.

Hittills har det varit idel täta och heta tillställningar mellan oss och göteborgarna. Senast i raden var måndagens förlängningsrysare där en tappad klubba hjälpte Frölunda till seger. Nu är det ny match med nya förutsättningar när vi gästar deras borg igen.

"Kittlande känsla"

Att kalla matchserien för “jämn” är så klart långt ifrån en överdrift. Nu är vi beredda på ny stenhård kamp.

– Det kommer nog se likadant ut som det gjort vid de tidigare matcherna. Nu är det ju match sju så gäller att ha koll på nerverna och våga. Det är viktig ingrediens för att kunna vinna såna här utmaningar, när det handlar om att vinna eller försvinna, säger Stefan Klockare.

Han har tidigare uttryckt uppskattning för slutspelskänslorna som uppstår i såna här sammanhang och ser fram emot kvällens nedsläpp.

– Det blir en härlig kittlande känsla inför matchen.

Viktigt att behålla kylan

Klockare beskriver också vikten av att vara bäst när det gäller men även att kunna fokusera på det egna.

– Det gäller att inte påverkas för mycket av situationerna och det som händer ute på banan. Att man är iskall när man får lägen och nyper dit pucken. Det är viktigt att vi följer de mönster och system vi spelar efter.

Avslutningsvis vill han se det där "jäklar-anammat" som behövs vid såna här matcher.

– Vi måste vara beredda på att göra precis allt som krävs för att vinna.

Snart är det dags! Sjunde avgörande mellan AIK och Frölunda. Nedsläpp 19.00 i Scandinavium. Om ni inte är på plats finns vi på Rinkside.

Samuel Söderlund