U20 levererade i helgen – vann båda matcherna
Publicerad: 2018-03-12
Juniorkollen
Skellefteå AIK:s U20 hade viktiga poäng att spela om i helgen med en åtråvärd topp 4-placering i sikte. Detta bärgade man också efter två starka insatser mot Färjestad och Västerås. Nu väntar åttondelsfinal och norrderby i veckan.

Helgen inleddes med tidig lördagsmatch mot Färjestad där AIK tog kommande direkt genom ett tidigt mål av Jonatan Berggren. Albin Eriksson utökade sedan två gånger om och de gick till andra pausvilan med ledning 3-0. Detta blev snabbt till 3-2 däremot och matchen fick ytterligare puls. Då stack Christopher Van Doorn fram hakan i ställningskriget och spikade in slutresultatet 4-2 på tavlan. Emil Rullander stod för en ny toppinsats i mål med 37 skott motade och en räddningsprocent på 94,87.

På söndagen väntade sista matchen i årets Top 10-serie med VIK Västerås på motståndarsidan. Van Doorn öppnade målskyttet innan Albin Eriksson presentera sig på nytt med två baljor även i denna match. Han gjorde först 2-0 i slutet av period 1 och sedan 3-0 i början av period 3, vilket blev slutresultatet i denna målvaktsmatch där Filip Eriksson höll nollan i AIK-målet efter att ha stoppat samtliga 28 målförsök. Segrarna placerade AIK på fjärdeplats i tabellen, vilket innebär hemmaplansfördel i första utslagsrundan.