Lindvalls nolla gav seger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2018-01-12
Matchreferat
Efter fyra raka förluster kunde Skellefteå inkassera en välbehövlig seger i fredagkvällens möte med Örebro. Matchen bjöd sammantaget på mest slarv och utvisningar men det var Skellefteå som klev fram och visade klass i avgörande lägen och kunde därför vinna rättvist. Stor matchhjälte i hemmalaget naturligtvis Gustaf Lindvall i målet som höll nollan och visade upp stort lugn och enkelt spel. Framåt sköt Oscar Möller på allt och fick också sätta målet som betydde slutresultatet 2-0.

Hemmamål efter bortaslarv

Skellefteå får en tidig chans att spela fyra mot tre men man kommer till lite för få och lite för svaga avslut för att riktigt oroa Eero Kilpeläinen i Örebros mål. Efter att Örebro också haft ett misslyckat powerplay kommer en jättechans för hemmalaget när Anton Danielsson träffar stolpen med ett bra skott.

Det fortsätter att hagla utvisningar och mitt i röran missar Örebro fullständigt i ett byte vilket ger AIK chansen att anfalla i numerärt överläge trots spe fyra mot fyra. Filip Berglund spelar fram Adam Pettersson som med ett välplacerat slagskott sätter 1-0.

Möller utökar hemmaledningen

Den andra perioden bjuder precis som den första inte på något direkt skönspel utan präglas mest av felpassningar och utvisningar. Inget av lagen får heller riktigt till spelet i numerärt överläge till en början vilket gör att målchanserna är rätt få i första halvan av perioden.

När Skellefteå får en ny chans i numerärt överläge halvvägs in i perioden kommer dock till sis utdelningen. Oscar Möller som tagit de flesta skotten i spelformen i matchen har till sist skjutit in sig och efter ett skott i målramen sitter nästa i mål till 2-0 lågt bakom Kilpeläinen.

Lindvall håller nollan

Örebro kommer ut till den tredje perioden bättre än man gjort i de föregående och ser inledningsvis ut att kunna få ett visst grepp om spelet. Men man lyckas inte behålla initiativet och när Tom Wandell efter knappt fem minuter något tveksamt blir utvisad så känns det som att hemmalaget är ikapp igen spelmässigt.

När Örebro spelar powerplay med drygt sex minuter kvar har man sin första riktigt bra målchans på väldigt länge då Vic Bartley träffar stolpen. Skellefteå kontrollerar matchen väldigt bra i periodens slutminuter och först i periodens allra sista minut kan Kilpeläinen lämna målet och få in ex extraspelare. Örebro tar sig dock ändå inte in i anfallszon utan Gustaf Lindvall håller sin nolla då AIK vinner.