På plats i Småland - hett möte med Växjö väntar
Publicerad: 2016-11-19
Inför match
Skellefteå AIK har begett sig till Småland för ett fartfyllt bortamöte med Växjö. – Gäller att vi är påslagna direkt från start, säger Emil Djuse.

Senaste matchen lagen emellan blev en tät tillställning där vi till slut kunde segra i sudden. Nu är det nya tag på toppmoderna Vida Arenas välspolade is när det är vår tur att gästa dem.

Lakers har inlett stabilt och befinner sig i dagsläget på en sjunde plats i tabellen. Poängstarkast är fortfarande Dennis Everberg, som måttat med 16 poäng på 18 spelade matcher. Han visade vägen i lagets senaste match som slutade med 2-1-vinst mot Malmö.

Ung klubb med ung coach

Kvällens värdklubb grundades så sent som 1997 och har stått för en imponerande klättring i seriesystemet. Förre tränaren Janne Karlsson tog upp laget till SHL inför säsongen 11/12 och ersattes av Sam Hallam året efter.

37-årige Hallam stod på bänken när Växjö besegrade oss i finalen 2015. Ifjol drabbade vi även samman i den kanske hetaste rundan i hela slutspelet, där vi drog längsta sudden-strået i sjunde avgörande matchen.

"Väldigt bra lag"

Att påstå att det blivit viss prestige mellan oss är ingen överdrift. Vår backklippa Emil Djuse är beredd på stenhårt motstånd i kvällens match.

– De har ett väldigt bra lag som spelar med hög fart, säger han inför bortabesöket.

Djuse belyser deras starka individuella karaktärer, där fokus kommer ligga på att ”hålla rent” framför egna kassen.

– De har många skickliga spelare som nya killen, Platt, och Kiiskinen mfl. Vi städade bort bra framför mål senast och det måste vi fortsätta göra.

Emil meddelar också att de är beredda på full fart redan från nedsläpp i afton.

– Det gäller att vi är riktigt påslagna direkt från start.

Första nedsläpp mellan AIK och Växjö sker 18.45 i Vida Arena. Se matchen på Rinkside.

Skribent Samuel Söderlund