Stabil vinst i andra finalmatchen
Publicerad: 2015-04-14

Skellefteå växlade upp lite sen första finalmatchen och Växjö lyckades inte störa Skellefteå på samma nivå som tidigare. Kvällens 0-3 vinst för Skellefteå var aldrig hotad även fast Markus Svensson gjorde ett par bra räddningar.

Skellefteå kom ut starkast precis som i den första finalmatchen men den här gången fick man utdelning också. Patrick Zackrisson satte 0-1 efter assist från Janne Pesonen från bakom mål.

Andrew Calof fick i början av den andra perioden ett friläge men lyckades inte utöka Skellefteås ledning. Skellefteå drog sen på sig sin första tvåminutare i finalserien, det på grund av för många man på banan, men Växjö lyckades inte kvittera matchen. Markus Svensson stod för en mycket bra räddning i det numerära underläget. Kirill Kabanov satte sedan 0-2 efter kyligt förarbete från Axel Holmström. 0-3 föll kort senare från Rob Schremp som suttit på sidan av de senaste matcherna.

Växjö bytte in Skellefteåbekantingen Stefan Steen till den tredje perioden. Det hjälpte föga utan Skellefteå kunde kontrollera resten av matchen och vann med 0-3.