Skellefteå tog andra raka segern
Publicerad: 2013-09-17

Trots en start som Skellefteå AIK inte kände sig nöjda med kunde man sakta arbeta sig in i matchen och tillslut vinna borta mot Brynäs med 3-2. Niclas Burström stod för 2 av kvällens mål.

Brynäs inledde matchen i rasande fart de första tio minuterna och skapade flertalet chanser till att ta ledningen, men Henrik Karlsson i Skellefteå AIK:s mål höll tätt. Bortalaget spelade inte sin igenkännande hockey den första delen av matchen.

Det skulle dröja till 11.26 in i första perioden innan Skellefteå AIK fick lite andrum då Jesper Ollas i Brynäs tog en onödig hakningsutvisning i offensiv zon. Det efterföljande powerplayet funkade dock inte alls för Skellefteås del. Deras första skott i matchen kom efter 13.27.

Efter 14.17 drog Sebastian Enterfeldt i Brynäs på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet var Melker Karlsson framme på en sargretur och tryckte pucken mot mål. Videogranskningen visade dock att pucken inte var över linjen. Brynäs skapade mer i spelet fem mot fem men perioden slutade 0-0.

Andra perioden inleddes med boxplay för Skellefteå, Brynäs passade då på att göra 1-0 redan efter 1:14 genom Anton Rödin. Skellefteå fick sedan chansen i powerplay efter 2:30. I Powerplayet som följde skickade Niklas Burström ett slagskott från blå i krysset bakom Holmqvist efter ass. från Pierre Edouard Bellemare.

En lång sekvens med spel fem mot fem följde där bortalaget tog sig in i matchen mer och mer. Trots spelövertaget lyckades Brynäs ta ledningen med 2-1 efter 12:56 genom Daniel Brodin. Lednigen blev dock inte långvarig efter att Martin Lundberg reducerat till 2-2 (14:54) genom ett rungande slagskott, ass. Pontus Petterström, Jonas Frögren.

Tredje perioden inleddes med trevande spel fram till 4:55 då Skellefteå fick spela ett powerplay där man radade upp möjligheter, men utan resultat. Efter 8:00 tog man dock ledningen, återigen genom Niclas Burström där han efter egen uppåkning längst kanten la en backhand mellan benen på Holmqvist, ass. Erik Forsell.

Brynäs fick sin bästa chans till kvittering efter 13:52 då Jonas Frögren blev utvisad. Powerplayspelet var bra samtidigt som bortalaget redde ut det hela och även kunde hålla ut fram till att slutsignalen vilket gjorde och man vann med 3-2.

För fullständig matchrapport se: ARENA