Linus inför DIF: "Kan skapa mycket"
Publicerad: 2019-10-17
Turnéveckan går vidare för Skellefteå AIK och ikväll väntar Djurgården på Hovet. Där kommer Linus Lindström & co backas upp av en välfylld bortasektion genom det årliga eventet Älska Skellefteå. "Brukar bli bra tryck", säger #16.

Vi kommer laddade med ett moralstärkande CHL-avancemang och tar nu på SHL-hjälmarna för att fortsätta jaga seriepoäng. Linus stod för två av målen senast och har klart vad han tänkt uträtta på isen ikväll.

– Vi måste göra en en smart bortamatch ikväll. Jobba ner dem och skapa chanser därifrån. Jag ska fortsätta jobba hårt och göra det jag är bra på. Servera bra passningar och spela enkelt.

Grabbarna är fullt förberedda på ett hungrigt hemmalag denna afton.

– De forecheckar hårt så vi måste spela klokt i egen zon och veta när de kommer. Man kan skapa mycket från det också om man är smart och spelar sig ur. Då kan det ge bra kontringslägen och två-mot-ettor, säger Lindström.

"Lirre" ser även fram emot att spela inför en välfylld bortasektion.

– Det är ju riktigt kul! Fantastiskt att så mycket Skellefteåfans kommer och kollar på dessa matcher. Det brukar bli bra tryck på bortaläktaren här så det ser vi verkligen fram emot.

Kvällens möte med Djurgården går av staplen kl 19.00 på Hovet. Du kan se oss på Sportkanalen och via C Mores stream.

Samuel Söderlund