Sebastian Ohlsson segerskytt på övertid
Publicerad: 2018-03-10
Matchreferat
I säsongens sista hemmatch i grundserien så kunde Skellefteå efter massor av avslut och chanser till sist avgöra på övertid och få med sig två poäng. Gästande Karlskrona inledde målskyttet i powerplay men efter att man drabbats av ett matchstraff i slutet av den första perioden kunde Adam Pettersson kvittera i spel fem mot tre. Fler mål än så kom inte under ordinarie matchtid utan först under övertidsspelet kommer segermålet genom Sebastian Ohlsson.

Massor av utvisningar

Karlskrona får en tidig chans att spela powerplay och då kommer också 0-1 genom Joel Kellman som fångar upp en retur och gör mål. Nästa utvisning drabbar fock gästerna när Kristoffer Söder tacklar Andreas Wingerli i huvudet helt utanför spelet och drabbas av matchstraff. När sedan ännu en utvisning kommer blir det spel fem mot tre och då kan Adam Pettersson slå in en retur till 1-1.

Det fortsätter att regna in utvisningar och plötsligt är det Karlskrona som får chansen att spela fem mot tre. Men sekvensen spelformen är kort och trots att gästerna skapar et flertal fina chanser i powerplay så lyckas man inte få in någon fler puck i den första perioden utan lagen går till pausvila med ställningen 1-1.

Karlskrona hetare i andra

Karlskrona kommer ut klart bäst i den andra perioden. Bland annat har Konstantin Komarek dubbla helt öppna chanser i samma byte men Gustaf Lindvall gör en rad bra räddningar för AIK. Man får också spela powerplay men lyckas inte få in pucken trots att Lindvall får jobba hårt i målet.

Att det är Karlskrona som inte har något att spela för i matchen syns verkligen inte på matchbilden. Gästerna ser klart hetare ut och skapar betydligt mer framåt. Först när hemmalaget får spela powerplay så händer det verkligen något när Oscar Möller träffar stolpen med ett kanonskott. Den andra perioden sluter dock mållös trots sammantaget ett klart spelövertag för Karlskrona.

Målvakternas match

Karlskrona inleder den tredje perioden i powerplay men AIK håller undan bra. Spelet är annars lite avvaktande i inledningen av perioden. Skellefteå har mycket puck men har lite svårt att skapa målchanser. Nära halvvägs in i perioden är i alla fall Wingerli ruskigt nära när han försöker peta in en puck som glider efter hela mållinjen men styrs ut.

Lagen får varsin chans att ta ledningen, först Skellefteå i powerplay och sedan Karlskrona som får ett friläge precis som man blivit fem man. Men målvakterna håller fortsatt nere siffrorna. Med en halvminut kvar av perioden blir Oscar Möller helt fri med Holmqvist som dock lyckas rädda och matchen går till övertid.

Skellefteå vinner

Mattias Guter får chansen att avgöra för Karlskrona helt ensam med Lindvall men den sistnämnde räddar och får sista ordet. Istället kan Sebastian Ohlsson avgöra för Skellefteå med sitt 2-1 som ger Skellefteå extrapoängen.