Tim och Linus frälsta efter JVM: "Helt magiskt"
Publicerad: 2018-01-09
Tillsammans imponerade de i JVM och tillsammans gjorde de Sveriges mål i finalen – Linus Lindström och Tim Söderlund är tillbaka i Skellefteå med varsin silvermedalj i resväskan. "En riktigt häftig upplevelse", säger Linus om turneringen.

Finalresultatet till trots är de ändå nöjda med lagets insats i turneringen och framför allt de livslånga minnen den frambringade.

– Det var ruskigt mäktigt. Det var fullt med kanadensare där så ingen som hejade på en men det var bra tryck i alla fall, säger Linus om finalen som spelades i ett snudd på fullsatt KeyBank Center.

Söderlund är också till lags med den stora finalupplevelsen och fyller i:

– Det var helt magiskt. Det är ju såna matcher man vill spela.

För Linus del var detta VM-debut på U20-nivå.

– Det var en grymt häftig upplevelse. Det är ju något man drömt om sen man var liten så det var riktigt kul att få spela.

För Tims del var det andra gången gillt med Juniorkronorna, då han även spelade fjolårets turnering i Kanada.

– Det var riktigt roligt, även om det var lite mindre folk på läktarna den här gången, säger han om årets JVM i Buffalo.

"Alltid kul att ha med sig någon"

Ifjol hade Tim sällskap av Andreas Wingerli och Sebastian Ohlsson. Den här gången blev det han och Linus, som är samspelta såväl på som utanför isen.

– Det är alltid kul att ha med sig någon. Vi är ju room-mates i både klubblaget och landslaget, sen har vi spelat med varandra sen vi var jättesmå, berättar Tim.

Den dynamiska duon stod även för Sveriges mål i finalen, efter att Linus snyggt spelat fram till Tim som sprättade dit pucken.

– Kul att det var både jag och Linus, i boxplay också. Vi gjorde många mål i den spelformen men anfall är ju bästa försvar, säger Tim om målet.

Just finalmålet är något som kommer sitta kvar på näthinnan en lång tid framöver.

– Det är nog det man kommer komma ihåg allra bäst, avslutar Linus.

Webbredaktör Samuel Söderlund