Semesterkollen, del 1: Hetta trivs som fisken i vattnet
Publicerad: 2017-06-26
Försäsong
Vi har träffat vår pragmatiske powerforward Henrik Hetta som delar med sig av allt från personliga försäsongsfavoriter till somriga smultronställen.

Hur har försäsongen gått hittills?

– Den har gått bra tycker jag! Vi har haft en lite längre period det här året så då har man kunnat ha en lite längre uppbyggnadsfas och komma igång lite mer. På slutet var vi inne i en ganska tuff period men jag tycker det har känts bra och det känns som det är ett jäkla “go” i gruppen.

Är det något du föredrar lite mer än något annat under den här träningsperioden?

– Styrkepassen är ju fina. Om jag ska välja något tycker jag nog de är det roligaste.

Nu har du gjort en säsong här, vad kan du ta med dig från denna?

– Man har lärt sig att det är ett otroligt hårt jobb här uppe. Det sker naturligt och hela gruppen driver alltid framåt, så man har dragits med i det. Sedan tycker jag att allt är väldigt proffsigt och att det samtidigt är en väldigt hög kravbild på oss, men det gillar jag också för det gör så att alla steppar upp lite grann och det utvecklas man av. Det var en rolig första säsong men nu är jag sugen på att göra en ännu bättre.

Den 6 september är det match mot Mora i ditt Strömsund, hur är det att få spela på hemmaplan?

– Det är grymt skoj. Jag trodde nästan aldrig att jag skulle spela i den rinken igen. Jag känner ju väldigt många där och det var där allt började en gång i tiden så man blir lite nostalgisk, sedan känns det också väldigt bra att komma dit och kunna ge något tillbaka till ungdomar/pojklagsspelare där och säga att “man kan komma från Strömsund och spela SHL”. Det känns väldigt roligt och inspirerande att komma hem.

Nu är det ju dags för sommaruppehåll, hur ser upplägget ut för egen del då?

– Vi har en ledigvecka, sedan drar det igång och då kör man på egen hand på det ställe där man väljer att vara. Så det brukar bli att vila lite grann och sedan köra för fullt.

Utöver träningen, har du något drömresmål/smultronställe så här års?

– Ett smultronställe jag har är min stuga utanför Ö-vik på Höga Kusten, så där kommer jag nog vara en hel del. Det är skönt att bara kunna koppla av och ta det lugnt där. Det är nära till vattnet också så då kan man åka ut och fiska eller bara ta ett dopp om man känner för det.

Skellefteå AIK media