Förlust i ödesmatchen
Publicerad: 2015-04-23

Växjö öppnade matchen extremt starkt och förde spelet mest hela matchen. Det var inte förrän i första förlängningsperioden som Skellefteå var bättre än Växjö över en period. Det räckte inte för Skellefteå ikväll utan i den femte perioden så avgjorde Tuomas Kiiskinen för Växjö som kan titulera sig svenska mästare 2015. Grattis.

Växjö öppnade matchen med en hiskelig press i Skellefteåzonen, och det såg tidigt ut att gå mot ett guldfirande i Växjö. Men det var Daniel Widing som öppnade målskyttet på Skellefteås första skott på mål i matchen. Widings slagskott i fart från högerkanten letade sig förbi Nihlstorp i Växjökassen.

I början av den andra perioden så utökade Kirill Kabanov Skellefteå ledning till 0-2 när han hittade bortre krysset från väldigt liten vinkel. Växjö dominerade dock perioden offensivt men Skellefteås defensiv gjorde få misstag ikväll.

Växjö fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge men lyckades inte förvalta även fast det var nära. Efter nästan halva perioden så reducerade Jani Lajunen dock till 1-2 när han fick yta i slottet. Kabanov drog sedan på sig en utvisning när han la pucken över sargen i egen zon och Växjö utnyttjade det direkt, 2-2 och finalen var kvitterad.

Matchen gick till övertid och Växjö öppnade den perioden riktigt starkt när de var nära ett antal gånger att avgöra men Markus Svensson i Skellefteåmålet stod pall den pressade inledningen. Växjö fortsatte föra spelet och efter halva perioden drog Skellefteå på sig ett lagstraff efter för många spelare på isen men Svensson stog pall även det.

Efter halva andra förlängingsperioden så satte Tuomas Kiiskinen guldmålet för Växjö och Skellefteå kunde se sig besegrade i finalserien. Grattis Växjö.