Blytung seger mot Björklöven – avgjorde sent
Publicerad: 2018-02-12
Dam
Segertåget fortsätter tuffa på för Skellefteå AIK som plockade en trepoängare av det tyngre slaget denna helg. Bortamötet med Björklöven blev som väntat tätt men efter ett sent avgörande fick man med sig samtliga poäng hem.

Björklöven är laget som AIK slåss om avancemanget med och de hade fyllt på med tre toppspelare från Luleå inför helgens drabbning i A3 Arena. Detta lät inte Normark & co rubba deras framfart i en match som fick ett slut i takt med de klassiska Mighty Ducks-filmerna.

Första perioden bjöd på både chanser och känslor där hemmalaget tog det skottmässiga kommandot. Andra perioden blev desto jämnare på den fronten men målen uteblev även här och vi hade ställningen 0-0 inför tredje. Där skulle sedan Umeålaget öppna målskyttet drygt tre minuter in men Malou Berggren var snapp att replikera, på pass från kapten Ida Normark.

1-1 stod sig hela vägen fram till sista matchminuten då en frälsare skulle födas. Hennes namn blev Henriette Sletbak, som framspelad av Elin Lundqvist och Emelie Jönsson kunde pricka in det förlösande 2-1-målet. Detta blev slutresultatet och denna vinst håller kvar AIK på förstaplats i DamEttan Norra. På söndag är det dags igen – Björklöven borta i en ny viktig match.

Matchfakta:
IF Björklöven-Skellefteå AIK 1-2
(0-0, 0-0, 1-2)
Tredje perioden: 1-0 (03.03) Lina Hedlund (Ottilia Classon), 1-1 (05.26) Malou Berggren (Ida Normark), 1-2 (19.02) Henriette Sletbak (Elin Lundqvist, Emelie Jönsson).
Skott: 25-24 (10-6, 8-8, 7-10).
Utv-min: 6-10 (4-4, 2-6, 0-0).