Möller om 4 år till: "Det här är vårt hem"
Publicerad: 2018-08-23
Han går nu in på sin sjätte säsong i AIK-tröjan och idag blev det officiellt – Oscar Möller stannar i Skellefteå fyra år till. "Jag är jätteglad att jag får fortsatt förtroende och får den här chansen. Det här ska jag ta vara på", säger han.

Möller kom hit från Los Angeles 2011 och vann snabbt fansens hjärtan med sitt uppoffrande spel och pricksäkra slagskott. Efter några år i guldstaden blev det en sejour i Ryssland men sedan styrdes skutan tillbaka till Skellefteå och här blir han nu kvar – i fyra säsonger till.

– Det känns fantastiskt kul! Jag känner mig glad, lycklig och stolt. Framför allt för att få fortsätta vara en del av den här föreningen och det här laget. Jag har sagt det förr: det är ett lag och en förening som vill utveckla spelare och har höga målsättningar. Vill alltid vinna och tävla i alla moment så jag tycker det passar mig.

Han har just inlett sin sjätte säsong i svartgula dressen och känner sig onekligen som hemma vid det här laget.

– Det här är ju vårt hem. Vi bor här och våra barn trivs här så vi är väldigt nöjda.

"Vågar ha höga målsättningar"

Oscar var en betydande del av guldlagen 2013 och 2014 och har gått långt med klubben flertalet år men viljan att vinna fortsätter växa.

– Det är nog den främsta anledningen till att jag vill vara kvar också. Klubben har ju som målsättning att tävla om SM-guldet varje år och stå som vinnare och jag gillar det. När man vågar ha höga målsättningar, annars når man ju aldrig dit. Gulden var ju några år sedan nu och man kan inte alltid leva på gamla meriter utan vi måste leverera i år så det är bara att bita i och jobba för det.

Även om han haft en nyckelroll i laget de flesta säsongerna tar han inte sin plats för givet.

– Jag är jätteglad att jag får fortsatt förtroende och får den här chansen. Det här ska jag ta vara på.

Samuel Söderlund