Krister Holm: komma upp med fart och driv
Publicerad: 2014-01-16

Skellefteå AIK blev poänglösa uppe i Luleå igår, men spelmässigt det var ett steg i rätt riktning. Och imorgon väntar MODO Hockey på hemmais, då hoppas Krister Holm att AIK visar sig hetare framför mål.

 

Efter bottennappet hemma senast så var Skellefteå AIK revanschsugna då de igår mötte Luleå Hockey. Tyvärr visade sig hemmalaget aggressivare och tog hem hela poängpotten.

- Vi var inte nog heta framför mål, konstaterar Krister Holm och fortsätter:

- Vi gjorde en ganska bra match spelmässigt där vi ger oss själva chansen att ta poäng, men vi var tyvärr för ineffektiva. Vi måste vara ännu hetare för att kunna trycka dit den. Men vi hade ett bra powerplay, och nån puck som dansar på mållinjen så det var i slutänden små marginaler som avgjorde.

Man har redan startat omladdningen inför morgondagen genom ett väl genomfört ispass berättar Holm.

- Vi gjorde en bra träning, en full träning på en timme med bra fart. Det är en avvägning då matcherna kommer tätt och man samtidigt måste spara energi.

I Skellefteå AIK återsåg vi Jimmie Ericsson, Erik Forssell och Jonas Frögren, men den sistnämnde fanns inte med då laget tränade idag. Holm har dock förhoppningar om att se honom på isen imorgon mot MODO.

- Frögren och Lindgren tränade inte på is, så vi har några frågetecken på backsidan. Men vi har förhoppningar om spel.

AIK har en bra svit mot MODO med tre raka segrar den här säsongen. Så hur ska man förlänga denna positiva trend?

- Det handlar egentligen om vår egen prestation, säger Holm och utvecklar:

- Vi måste komma upp med fart och driv i skridskoåkningen och vara obekväma för motståndarna. Även göra åkningar för varandra för att öppna upp spelet.



Klart är att laget saknar Johan Alm och Pontus Petterström.

Anna Hägglund