Förlust efter sent baklängesmål
Publicerad: 2018-12-16
Dam
Under lördagen färdades Skellefteå AIK norrut för att gästa Luleå i årets sista match. Efter att ha tagit ledningen tidigt tappade västerbottningarna. Istället skulle det komma ett sent mål bakåt och strax därefter ett mål i tom kasse.

Det var ett piggt Skellefteå som inledde i Coop Norrbotten Arena. Lagen hann inte mer än sätta sina skridskor på isen innan gästerna fick ett första powerplay. AIK utnyttjade snabbt chansen, och efter en och en halv minut satt pucken i nätmaskorna.

– Vi startar väldigt bra, kommenterar tränaren Kajsa Östlund.

När närmare halva perioden hade spelats kom hemmalaget i en kontring och utjämnade till 1–1. Luleå spelade bättre och bättre, och fick i slutet av perioden spela nästan fyra raka minuter i powerplay.

– Vi går ned oss litegrann efter kvitteringen, de tar över mot slutet, förklarar tränaren.

Den andra perioden präglades av utvisningar åt båda håll, men efter halva matchen drabbades Skellefteå av ett matchstraff. Men gästerna visade upp ett fint boxplay och stängde igen i sju hela minuter.

– Tjejerna gör ett bra jobb i fem mot fyra, väldigt bra, berömmer Östlund.

I tredje perioden kom västerbottningarna närmare målet. Chansen i powerplay dök upp två gånger om. Ribbskott och puckar som stannade på mållinjen avlöste varandra, men istället kom målet bakåt. Med bara 45 sekunder kvar att spela satte Luleå 2–1. Gästerna gjorde en sista kraftansträngning, tog en timeout och plockade målvakten. Men istället för att utjämna utökade hemmalaget sin ledning, och fastslog slutresultatet till 3–1. Tränaren Kajsa Östlund menar att Luleå kom med ett bra motstånd.

– Vi gjorde det vi kunde för dagen, men hade inte riktigt kraften. Vi faller i alla fall med flaggan i topp, summerar Kajsa Östlund. Tränaren berättar att hela serien spelas på små marginaler.

Tidigare har de haft mycket tur med sig, men att lördagens match istället var med marginalerna emot Skellefteå.

Den första matchen efter jul och nyår spelas även den mot Luleå. Då hoppas Östlund på revansch och ett lite rejälare spel med puck.

– Vi tappar många puckar på fel ställen. När vi möter så kontringsskickliga lag betyder det att vi släpper till kontringar. Vi måste bli bättre på det, avslutar hon.