Vinstsvit mot Rögle bröts ikväll
Publicerad: 2016-10-24

Nio raka vinster hade Skellefteå AIK inför kvällens bortamatch mot Rögle BK. En vinstsvit som skulle brytas ikväll. Lagen följdes åt under hela matchen där Rögle BK stod för ledningsmålen och Skellefteå AIK för kvitteringarna. Andrew Calof gjorde sitt första mål för säsongen och Bryan Lergs måltorka tog slut samma kväll då de stod för de två sista målen i matchen. Slutligen visade det sig att Rögle ville mest och tog hem alla tre poäng från veckans måndagsmatch.

Period 1
Tidigt i matchen får Skellefteå AIK chansen i powerplay, vilket hjälper dem att etablera spel i Röglezonen även när Rögle blivit fulltaliga. Spelet i numerärt överläge blir mållöst och därefter jämnar spelet ut sig. Bortalaget får bättre chanser när man väl kommer fram mot mål, men första perioden präglas mer av ställningskrig än av riktiga målchanser. Bägge lagen skrivs för ett powerplay var innan perioden är slut, men trots detta så slutar perioden mållöst och skottstatistiken säger endast 4-8, fördel Skellefteå.

Period 2
En snabb spelvändning i den första spelminuten med före detta Skellefteåspelaren Daniel Widing, Patrik Cehlin och Jack Connolly, avslutas med matchens första mål. Connolly får tag i pucken bakom målet och lyckas hinna runt till andra stolpen före Gustaf Lindvall för att sätta 1-0, inte helt orättvist då Rögle öppnar perioden väldigt starkt. Spelet fortsätter därefter med målchanser från bägge lagen.

Ur ingenting kommer Jesper Olofsson in i anfallszonen med puck. Dribblingen Olofsson gör stoppas upp av Rögleförsvararen, men pucken rinner nedanför backen och där kommer Tim Söderlund framrusande. Söderlund vispar till pucken och sätter kvitteringen lågt nere på Oscar Dansk plockhandsksida. Kvitteringen håller i cirka fem minuter, för i minut tolv vinner Rögle en offensiv tekning och där på blålinjen står Cade Farchild och mäktar in, via Johan Alms klubba, ledningsmålet till 2-1. Under slutet av perioden är det hemmalaget som vill mest, men Lindvall spelar bra och vi har 2-1 när period två är över.

Period 3
Rögle börjar aggressivast. Vinner mest puck och har även lägen att utöka ledningen. Det blir ombytta roller när vi spelat runt fem minuter då det nu är Skellefteå som styr spelet, men målchanserna uteblir då Rögleförsvaret ofta står i vägen för Skellefteås försök till skott mot mål. Spelet går från övertygande spelövertag för ett av lagen till att bli mer jämställt. Lägen och chanser utbyts och tillslut kommer också målet. Andrew Calof står i mitten av banan och blir serverad pucken av Joakim Lindström. Med ett direktskott överlistar han Dansk i Röglemålet och Skellefteå har kvitterat för andra gången i matchen.

Snabbt därpå får Rögle chansen i powerplay och då återtar skånelaget ledningen. Med en isare ur snäv vinkel så hittar Bryan Lerg ett hål under Lindvalls benskydd och även han, likt Calof tidigare, har därmed brutit en lång mållös svit. Skellefteå väljer att ta över taktpinnen för att återigen kunna kvittera. När Burström blir av med pucken i offensiv zon blir banan helt öppen för Daniel Widing som blir helt fri med Lindvall. Widing får inte träff på pucken och skottet hamnar utanför, vilket betyder att matchen fortfarande lever. Chanser finns för Skellefteå att kvittera än en gång i matchen, men den här gången står Rögle emot och alla tre poängen hamnar i Ängelholm denna måndagskväll.