Blekt Skellefteå räckte inte till
Publicerad: 2020-01-18
Efter att snöpligt ha släppt in ett mål i powerplay i den första perioden hade Skellefteå det riktigt jobbigt att komma in i matchen mot Brynäs på lördagen. Trots riktigt bra spel i andra halvan av den andra perioden så kom ingen utdelning. Istället kunde Brynäs göra 0-2 i mitten av den tredje. Med målvakten utplockad i slutet av matchen lyckades Skellefteå få in en reducering genom Niclas Burström men Brynäs kunde hålla undan och vinna.

Bortaledning efter olyckligt mål

Skellefteå skapar matchens första farliga målchans efter drygt tre minuter då Joakim Lindström och Nicklas Burtström samarbetar. Men det är Brynäs som tar ledningen med sitt 0-1 i boxplay efter att Mantas Armalis missat och gett Johan Alcén helt öppet mål.

Perioden spelas av rätt snabbt. Bägge lagen har svårigheter at skapa speciellt mycket framåt. Individuella prestationer ger några gånger lägen, bland annat när Joakim Lindström dribblar sig igenom gästernas försvar men några fler mål blir det inte i den första perioden.

Bättre Skellefteå i andra perioden

Den andra perioden fortsätter som den första med ganska dåligt spel från bägge lagen. Efter knappt åta minuters spel kommer Tuomas Kiiskinen helt fri från offensiv blå efter fint pass från Joakim Lindström. Kiiskinen satsar på lågt skott men Joacim Eriksson i Brynäs mål räddar.

Halvvägs in i den andra perioden så känns det som att AIK vaknar till. Man lyckas öka farten något och då blir också anfallen längre och plötsligt är det kompakt press mot gästernas mål i egentligen hela resten av perioden. Men utdelningen uteblir fortsatt för Skellefteå.

Brynäs vinner

Skellefteå inleder den tredje perioden i powerplay men lyckas inte skapa något framåt. Istället är det Brynäs som några minuter senare kan utöka sin ledning till 2-0 när de får chansen i spelformen, målet görs av Emil Molin. Gästerna är nära igen mitt i perioden när man kommer två mot noll men avslutet går utanför.

Skellefteå har mycket puck men omsätter inte sitt spelövertag i chanser. Snarare är det Brynäs som skapar mer lägen då man får lägen att kontra. Med knappt tre minuter kvar lämnar Armalis målet och då kommer reduceringen när Niclas Burström gör 1-2. Närmare än så kommer dock inte hemmalaget utan Brynäs vinner med 1-2.