Nummer 21 gör comeback
Publicerad: 2017-12-13
Det är nu klart att Jimmie Ericsson återvänder till Skellefteå AIK efter månader av förberedande träning.
– Det är en stor glädje att få spela hockey igen!

Efter förra säsongen gick Jimmie Ericssons kontrakt med Skellefteå AIK ut och då han dragits med skador en längre tid var det osäkert om han skulle fortsätta med hockeyn. Det gjorde att han rehabtränat under sommar och höst för att se om det fanns möjlighet.
– Han visste inte om han skulle kunna fortsätta så han har rehabat i lugn och ro för att testa om det gick, berättar sportchef Micke Lindgren.
– Skulle han komma tillbaka så skulle han göra det hel och frisk, utan värk. Vi kom överens om att ta ny kontakt om det skulle bli en fortsättning, vilket han gjorde i förra veckan. Och igår testades han av Thomson och Karin, och allt ser lovande ut.

Nu kommer han att träna ordentligt med laget innan det blir dags för match för att förbereda kroppen maximalt förklarar Lindgren.
– Han har varit på is med U20, vårt hockeygym och Lejon. Nu väntar några veckors träning med laget då han får köra ordentligt och hårt för att vänja kroppen. Sedan är planen att han ska matchas in under januari.

Jimmie, som i februari fyller 38 år, kom till Skellefteå AIK hösten 2002. Med ett par utflykter till andra klubbar och ligor innebär det här att han nu inleder sin 14:e säsong i klubben. Han har utöver det en gedigen meritlista i såväl klubblag som landslag och kommer att betyda mycket medger Lindgren.
– Att få tillbaka honom i laget är viktigt ur många aspekter, han är inte bara en bra hockeyspelare och ledare utan han har även respekt bland lagkamrater, motståndare och domare. Han har ett driv och vill vinna.

Själv är Jimmie glad att värken gett med sig och känner sig förväntansfull över att komma tillbaka till isrinken efter månader i gymmet.
– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback.
– Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget!

Kontraktet gäller säsongen 2017/2018.

Anna Hägglund