Miranda magnifik i mål trots derbyförlust
Publicerad: 2018-02-18
Dam
Det blev ingen silver lining i A3 Arena idag när AIK gästade Björklöven för andra helgen i följd. Umeålaget kopplade greppet i period två och höll det lika hårt som Tor med hans hammare under resterande delen av matchen.

Första perioden bjöd inte på några större skeenden och avslutades med samma resultat på tavlan som vid första nedsläpp. I andra tog det fart tidigt med både utvisning och mål för Björklöven. Detta boxplaymål följdes upp av nätrassel i spel fem mot fem drygt nio minuter senare och lagen gick till pausvila med ställningen 2-0.

I tredje perioden jämnades toppmötet till en gnutta med någon Lövenutvisningen här och var samt diverse målchanser. AIK kunde inte förvalta något av PP-lägena och istället kom spiken i kistan från det Luleåförstärkta Björklöven. 3-0 blev alltså slutresultatet där Miranda Dahlgren ändå vann målvaktsmatchen med sina 41 motade skott.

AIK toppar fortfarande DamEttan Norra med fem poängs marginal till just Björklöven (som har 2 matcher mindre spelade). Sista seriematchen spelas lördag 24 februari kl 12.00 mot Luleå i Coop Norrbotten Arena.