Katic inför Karlskrona: "Måste vara smarta"
Publicerad: 2017-12-08
Inför match
Skellefteå AIK beger sig på nytt mot landets sydligaste breddgrader och denna gång står Karlskrona för värdskapet. Där vill Mark Katic se hårt jobb över hela matchen. "Mycket vi kan förbättra", säger han inför lördagens nedsläpp.

Vi inledde ju säsongen i just Karlskrona och NKT Arena där vi plockade med oss samtliga tre poäng hem till Västerbotten. Nu är det dags igen då både vi och KHK kliver halvvägs in i SHL-grundserien 17/18.

Blekingelaget ligger på trettonde plats inför denna drabbning med ett antal poäng upp till dem vi besegrade i vår senaste match – Mora.

– Jag tror bara att vi måste spela som vi gjorde i första och tredje perioden senast. Vi måste även vakna till i andra, säger Mark Katic inför matchen.

"Hårt jobb i 60 minuter"

Mark spelade mest i laget vid premiärmötet med Karlskrona och vet vad som krävs för att få dem på fall.

– De är ett rätt passivt lag som avvaktar och försöker skapa kontringschanser så vi måste vara smarta med pucken och försöka att inte tappa den, sedan satsa på att pressa ner dem och självklart göra mål. Vi har många vassa målskyttar så det gäller bara att ta hand om vår egen och den neutrala zonen så kommer nog resten sköta sig själv.

Han lyfter även fram jämnheten som en del av detta segerrecept.

– För att vinna kontinuerligt i den här ligan krävs hårt jobb i 60 minuter, inte bara i första och tredje perioden som i torsdags. Det finns mycket vi kan ta med oss från den matchen men även mycket vi kan förbättra till denna match.

Lördagens drabbning har nedsläpp 18.00 i NKT Arena Karlskrona. Kom och stötta grabbarna från Rinksides sköna soffor! Där erbjuds även det magnifika julbordet i samband med denna match. BOKA HÄR.

Webbredaktör Samuel Söderlund