Ramen stoppade Skellefteå från avancemang
Publicerad: 2017-03-25
matchreferat
Trots stort puckinnehav, flera ramträffar och 15 skott i den tredje lyckades vi inte vinna en fjärde raka match mot Frölunda. Kvartsfinal nummer fem blev en hockeymatch med många målchanser där pucken tyvärr studsade stolpe ut för oss.

Calof fick chansen i powerplay, men fick inte träff på pucken, Katic träffade ribban, Burström träffade ribban, Möller fick chansen i friläge. Tillslut fick Bud Holloway in pucken i slutet av matchen, men dessförinnan hade Frölunda lyckats göra tre mål, vilket blev för mycket att ta ikapp denna kvällen.

Pucken ville inte in

Det var ställningskrig i den första perioden och lagen bytte chanser med varandra. Perioden bjöd på varsitt powerplay, vilket vi i tidigare matcher har vi varit väldigt framgångsrika i. Ikväll lyckades vi dock inte i den spelformen.

Samtidigt har vi under hela kvartsfinalsserien förhindrat Frölunda från att göra mål i powerplay. Men efter åtta lyckades försök fick vi idag se det första baklängesmålet i boxplay, när hemmalagets Rasmus Dahlin gjorde mål i den första perioden.

Som vanligt var det mycket känslor inblandat och i den andra perioden fortsatte det tighta spelet, och Återigen var det Frölunda som fick utdelning. Trots att vi vann skotten med 8-7 var det Frölundas Carl Grundström som blev målskytt. Bara minuten före hade Mark Katic stått för enastående prestation där stolpen räddade Frölunda.

Stark tredje räckte inte

Efter att Christoffer Ehn, i början av den tredje perioden, gjort hemmalagets tredje mål, väntade spel mot ett mål. Frölunda försökte försvara sin ledning, samtidigt som vi låg på för att få in pucken. Men det verkade som om den inte ville studsa med oss idag.

Med drygt sju minuter kvar av tredje perioden lyckades Bud Holloway äntligen trycka in pucken, när han snappade upp en retur från Jimmie Ericsson.

På 15 skott i den sista akten var det endast vid detta tillfälle vi lyckades få in pucken. Andrew Calof fick chansen i powerplay, men fick inte träff på pucken. Niclas Burström hade två farliga skott. Ett som räddades av skridskor framför mål och en som tog klockrent i stolpen. Men där tog det tyvärr stopp denna kväll och med elva sekunder kvar gjorde Frölunda 4-1 i tom kasse, vilket också blev slutresultatet.

Frölunda hade kniven mot strupen och gjorde allt för att inte deras säsongen skulle vara över ikväll. De lyckades denna gång, men på måndag fortsätter kvartsfinalserien hemma i Skellefteå Kraft Arena. Samma förutsättningar gäller inför den matchen, vid vinst är vi klara för semifinal.