Skellefteå AIK vann mot Färjestad efter straffar
Publicerad: 2013-09-26

Skellefteå AIK hämtade upp ett 3-0 underläge till 3-3 och matchen gick till straffar. Där var Skellefteå AIK det starkare laget och kunde ta hem extrapoängen. Jimmie Ericsson stod för två mål under matchen och var en stark bidragande orsak till upphämtningen.

Matchen startade trevande med få klara målchanser åt något håll. Det skulle dröja fram till 09:02 innan AIK skapade lite press efter att ha fått chansen i powerplay, dock utan resultat.

12:36 in i perioden fick också Färjestad prova på powerplayspel när Joakim Lindström åkte ut för en cross-checking. AIK försvarade sig bra och Färjestad mäktade inte ens med något skott på mål. Perioden fortsatte sedan händelsefattigt och slutade 0-0.

Andra perioden inleddes med ett bra Färjestadstryck som sånär ledde till ett ledningsmål men Max Görtz prickade istället stolpen efter en minuts spel. Efter 06:21 fick hemmalaget en gyllene chans att spela i fem mot tre i 1:49 minuters spel och då kom också 1-0 ganska omgående genom Joakim Hillding.

Färjestad utökade sedan ledningen till 2-0 efter att Ville Lajunen skickade in en puck i gröten framför mål som Max Görtz snyggt kunde styra in.

AIK fick sedan två chanser att reducera i powerplay men istället kunde Rickard Wallin göra 3-0 efter 19:12 med en man mindre på banan. Det dröjde dock bara 26 sekunder efter 3-0 målet som Jimmie Ericsson kunde forcera in en reducering till 3-1 genom en solorajd.

Jimmie Ericsson kunde efter 07:42 in i den tredje perioden återigen reducera efter en till bra individuell prestation där han var stark och tryckte sig in framför mål och slog in 3-2. Strax därefter kom också kvitteringen till 3-3 efter 10:26 genom Erik Forsell, fint framspelad av Niclas Burström.

3-3 höll sig matchen ut inklusive förlängning och straffar fick avgöra. I straffavgörandet var AIK det starkare laget där Melker Karlsson kunde sätta den avgörande straffen.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA