Fortsättningsserien väntar för U20
Publicerad: 2016-12-10
Ungdom
Det blir fortsättningsserien för våra U20-killar. Det står klart efter två raka 5-1-förluster på bortaplan mot Västerås. – Vi förlorar med 5-1 två dagar i rad. Det går liksom inte att snacka bort helt enkelt, säger tränare Lasse Marklund.

Förutsättningarna var klara inför helgen. U20 var tvungna att vinna samtliga tre matcher för att ha chansen att nå Topp 10.

Det såg inte omöjligt ut under fredagen, när Albin Eriksson kvitterade till 1-1 i slutskedet av den första perioden. Men i den andra gjorde Västerås tre mål och satte i den sista perioden spiken i kistan.

– Det stod klart redan under fredagen att vi missar Topp 10. Resten av matcherna får vi se som läromedel inför framtiden, säger Marklund.

**Fystester väntar **

På lördagen såg det ungefär likadant ut. Oliver Kempainen kvitterade i mitten av andra, men fyra raka mål av Västerås i den tredje bidrog till en ny 5-1-förlust.

Nu väntar en avslutande match mot Brynäs, som också är den sista för J20 SuperElit Norra. Efter det väntar ett par hårda träningsveckor innan Fortsättningsserien drar igång.

– Vi kommer köra fystester under nästa vecka. Därefter blåser vi på med isträningar till den 21 december innan vi tar lite julledighet. Sedan kör vi den 27:e till 30:e, uppehåll under nyår och sedan drar vi igång på allvar igen den 1 januari.

Angående spelschemat för Fortsättningsserien så kommer tränarna ha ett telefonmöte i början av nästa vecka. Först därefter vet vi när serien drar igång.

Tobias Dahlberg