Redo för nästa utmaning
Publicerad: 2022-03-07
Fyra fullträffar av Essi Jaako och åttonde raka vinsten efter lördagens drabbning mot SHK Hockey. Det tar Skellefteå AIK vidare i jakten på SDHL. Val av motstånd till Play Off 2 offentliggörs idag kl. 14.

Siktet är inställt på en plats i SDHL och Skellefteå AIK är hittills obesegrade i DamHockeyAllsvenskan och Play Off till kval. I lördagens returmöte mot SHK Hockey kan Skellefteå AIK avgöra matchserien och gå vidare till Play Off 2 efter mål av Evelina Arvidsson, Laura Lerchova, Lina Boström och fyra fullträffar från Essi Jaako.

– Vi äger puck och spenderar mycket tid i anfallszonen där jag tycker vi har bra tålamod, flyttar pucken, involverar varandra och skapar heta lägen. Vi får tidig utdelning och drar ifrån målmässigt i andra. Sista perioden blir mer att spela av matchen, vi går ner oss i tempo och kvalitet där vilket är synd. Vi hanterar matchserien stabilt, vinner två matcher och spelar bra hockey. Vi har även kunnat sprida ut speltiden mer. Nu är vi redo för tuffare utmaningar, berättar huvudtränare Kajsa Östlund.

På torsdag börjar Play Off 2 och Skellefteå AIK får själva välja sitt motstånd att möta i bäst av tre matcher. Möjliga val är Björklöven och Färjestad och vilket lag som valet faller på offentliggörs idag kl. 14. Om Skellefteå AIK avancerar i nästa matchserie väntar sedan ett avgörande kval mot ett lag från SDHL i tre matcher.

Play Off 2
Torsdag 10/3: PO2 match 1
Lördag 12/3: PO2 match 2
Söndag 13/2: PO2 ev. match 3

Eventuellt kval till SDHL
Torsdag 17/3: Hemmamatch mot SDHL-lag
Lördag 19/3: Bortamatch mot SDHL-lag
Söndag 20/3: Bortamatch mot SDHL-lag

Sofia Hedenström