Dubbla storsegrar för U18 i helgen
Publicerad: 2017-10-23
Ungdom
U20 hade spelledigt i helgen men för U18 väntade en ny bortaturné med trippla matcher på olika ort. Summa summarum blev det ännu en lyckad helg med två vinster av tre möjliga.

Helgen inleddes i Luleå där en storpublik väntade i Coop Norrbotten Arena. Dessa 293 personer fick se hemmalaget ro hem vinsten efter en smakstart och ledning 5-1 efter två perioder. AIK hyfsade sedan till siffrorna för att slutligen få resultatet 5-2 på tavlan. Målen gjordes av Jonatan Lundgren och Albin Sundsvik.

Under lördagen stod Härnösand för värdskapet och här skulle matchen få en annan skepnad. Med två nya Sundsvik-mål kombinerat med Gulbrandsen, Johannesson, Nilsson och Nyberg blev det en stabil 6-2-seger i Högslättens Ishall.

Detta toppades sedan av med en 5-1-viktoria mot Östersund på söndagen. Hemmalaget öppnade målskyttet innan Van Doorn, Tedestedt, Sundsvik, Mella och Gustavsson prickade in en puck vardera. Dessa dubbelvinster tar upp U18-grabbarna till andra plats i J18 Elit Norra med en match mer spelad än tvåan Luleå.

Fullständig matchfakta hittar ni här:
Luleå-AIK 5-2
Härnösand-AIK 2-6
Östersund-AIK 1-5

Tack till alla som stöttade på plats eller via svenskhockey.tv i helgen!

Webbredaktör Samuel Söderlund