Förlängsningsrysare när AIK plockade poäng från serieledaren
Publicerad: 2017-02-16
Skellefteå AIK föll med flaggan i topp när Växjö besökte Skellefteå Kraft Arena under torsdagskvällen. Efter en imponerande upphämtning i tredje gick matchen till förlängning där gästerna drog längsta strået.

Matchen inleddes med fartfyllt spel åt båda håll och två lag som gärna gick framåt. Första nätkänningen kom redan efter två minuter när vår gamle forward Emil Pettersson snärtade in en puck från blå. AIK replikerade dock snabbt, då Joakim Lindström skulle noteras för sitt 100:e SHL-mål genom en iskall straff.

Tog vara på chanserna

I andra kom ännu ett tidigt ledningsmål från Lakers, den här gången i form av Dennis Everberg som höll sig framme på en försvarsmiss från AIK. Denna ledning skulle gästerna inte få hålla länge heller, då Joakim Lindström höll sig framme på en retur efter viss tumult framför gästernas mål.

Matchen stod sedan och vägde en gnutta. Sedan skulle Växjös poängkung Olli Palola presentera sig i målregistret, då även han höll sig framme på en retur. Den här gången efter en kontring.

Mäktig upphämtning i tredje

Klockan hann knappt börja ticka i tredje innan Liam Reddox fick tag i pucken för att sprätta in 2-4. AIK gnagde sig sedan in i matchen och kunde skapa både en och annan farlig målchans. Nätrasslet kom så småningom, efter att Henrik Hetta "fått nog" och stänkt in reduceringen med en riktig rackarrökare.

Killarna fortsatte att mala på efter det och med drygt tre minuter kvar kom det förlösande 4-4-målet. Här var Joakim Lindström i farten igen, den här gången genom en kylig chip till en friställd Bud Holloway som inte visade någon som helst nåd för målvakten Joacim Eriksson.

Förlängningen blev som väntat fartfylld där den ena kontringen avlöste den andra. Här skulle gästerna visa sig mer effektiva med Ville Leino som avgörande målskytt efter drygt två minuter.