Albert, 13 fick igång klacken: "En del av laget"
Publicerad: 2019-01-17
När ens lag ligger under kan man lätt känna sig lite nedstämd. För 13-årige Albert Martling är så inte fallet. Han valde istället att kliva upp på podiet framför North Power för att få igång laget. "De behöver allt stöd de kan få", säger han.

När Skellefteå AIK mötte Djurgården förra torsdagen präglades inte matchen bara av den frejdiga hockeyn som spelades på isen, utan även av den härliga stämning som uppstod på läktaren. En nyckel till detta var 13-årige Albert som bestämde sig för att kliva upp som klackledare för att få igång fansen.

– Det var några jag känner som tyckte jag skulle kliva upp där så jag gjorde det. Jag tyckte det var lite halvdöd stämning så jag ville försöka gå igång klacken, säger han om det glädjespridande beslutet.

Albert blev själv ganska tagen av den starka respons han fick från supportrarna och lyfter fram värdet av ett högljutt hemmastöd.

– Det var jättekul! Nu har ju inte laget gått så jättebra så jag känner att de behöver allt stöd de kan få och att jag vill få igång dem. Jag har ju hört att de berättat hur värdefull de tycker den sjätte utespelaren är. Vi är en del av laget och då ska vi göra det bästa av det.

"Där varenda match"

Albert flyttade hit med familjen från Storvreta (utanför Uppsala) för drygt 2,5 år sen och har haft ett bultande AIK-hjärta sedan dess.

– Jag är där varenda match, om jag inte har träning (spelar för SK Lejon) men då är jag ju som bra till för att hinna se ändå. Jag är ju inte så jättegammal så har ganska mycket tid över.

Han hyllar även North Power som visat stor uppskattning för hans klackledarinsats.

– Jag har märkt att det varit ganska uppskattat och det är ju kul men jag gör det inte för att få “fame” utan jag gör det för att försöka få igång klacken och bidra med god stämning.

Avslutningsvis får han frågan om han kan tänka sig göra det igen.

– Ja, det skulle vara jättekul att fortsätta!

Samuel Söderlund