Evelina Arvidsson uttagen för U16-landskamper
Publicerad: 2023-01-10
Evelina Arvidsson har blivit uttagen till Damlandslaget U16 som ska delta i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Österrike, 22–26 januari.

Pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet:

Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16, har tagit ut truppen som ska delta i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Spittal, Österrike, 22–26 januari.
– Det här är en spännande trupp med många skickliga spelare. Vi har lyckats blanda olika spelartyper på ett, förhoppningsvis, bra sätt. Vi har sett på de region- och elitcamper vi haft under säsongen att dessa spelare har en grund i utbildningen att stå på och, kanske viktigast, att de vill tävla, säger Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16.

De svenska tjejerna möter Tjeckien, Italien och Tyskland i gruppspelet, som inleds den 22 januari.

– Det ska bli väldigt roligt att få starta dessa spelares utbildning i internationell hockey, vilket är ett viktigt syfte med EYOF. Men väl på plats ska vi göra allt vi kan för att vinna. Förra gången kom vi tvåa efter Tjeckien efter förlust på straffar, nu är det bara vinst som gäller, säger Ulf Hall.

PRELIMINÄRA TRUPPEN>>

Om EYOF

Den 16:e upplagan europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) hålls i den italienska regionen Friuli Venezia Giulia den 21–28 januari 2023. Tjejernas hockeyturnering avgörs i Spittal, Österrike. Spelen arrangeras vartannat år av Europeiska Olympiska Kommittén, såväl vinter som sommar. Den första sommarfestivalen anordnades i Bryssel 1991. Nu i Italien är det första gången som skimo (skidalpinism), skicross och freeski finns med på EYOF-programmet.

Den svenska truppen innehåller totalt 60 deltagare. Ungdomarna som tävlar i Europaungdoms-OS är 14-18 år gammal och 1 300 aktiva från 47 europeiska länder förväntas delta.

Spelprogram

Söndag 22 januari
19.30 Sverige-Tjeckien

Tisdag 24 januari
16.30 Sverige-Italien

Onsdag 25 januari
16.30 Sverige-Tyskland

Skellefteå AIK Hockey