Det talar för ett jämn möte med Karlskrona
Publicerad: 2017-01-13
Med dryga minuten kvar skickade Oscar Möller in segerpucken i tom bur under senaste mötet med Karlskrona. Dessförinnan hade fyra av fem matcher slutat med uddamålet och på lördag väntar en ny nagelbitare när Karlskrona HK kommer till Skellefteå Kraft Arena.

Torsdagens Norrlandsderby i Luleå var en jämn tillställning som krävde straffläggning för att skilja lagen åt. Vi lyckades komma ur uppgörelsen med extrapoängen och fick ta med oss två poäng hem.

Jämn batalj väntar

En lika jämn batalj lär vi få se under lördagen när Karlskrona kommer på besök. Under de sex matcher vi stött på varandra i SHL har hela fem av dem stått och vägt ända in i slutminuterna. Endast två tillfällen har slutat med mer än ett måls skillnad. När vi vann med 4-2 i fjol och 2-0 tidigare i år. Positivt för vår del är att vi endast vid ett tillfälle stått som förlorande lag under dessa sex matcher.

Karlskronas skicklighet

Vi ska inte låta oss luras av deras skickliga försvar, lett utav den före detta Skellefteåtränaren, Micke Aaro. I de tidigare mötena med Karlskrona har de inte skjutit mer än drygt 15-20 skott per match, medan vi skjutit minst det dubbla. Kanske inte det mest skräckinjagande facit, men när man ser till deras effektivitet börjar man tänka till. De gör mål på nästan var tionde skott och är tredje bäst i SHL med det, samtidigt som de ligger tvåa i målvaktsligan.

Bud Holloway och Jimmie Ericsson gjorde mål i numerärt överläge mot Luleå. En spelform vi kan dra stor nytta av. Det är nämligen bara Malmö som är bättre än oss i powerplay samtidigt som ingen slår oss på fingrarna i boxplay, där ligger vi etta.

Håll ett extra öga på

Håll ett extra öga på gästernas Alexander Bergström som gjort fem poäng under tre matcher 2017.

Två killar som är extra heta för oss är Sebastian Aho och Joakim Lindström, som båda var direkt inblandade i alla tre målen i matchen mot Luleå. Aho med ett mål och två assist, Lindström med tre framspelningar.

Vi har inlett det nya året med tre raka segrar samtidigt som lördagens gäster kommer till spel med tre raka förluster. Garanterat ett revanschsuget Karlskrona som kommer till Skellefteå Kraft Arena på lördag. Matchen startat klockan 16.00.

Tobias Dahlberg